Quantcast
Φίλης:Επιβεβαίωσε το σενάριο για μείωση υψηλών επικουρικών συντάξεων - enikonomia.gr
share

Φίλης:Επιβεβαίωσε το σενάριο για μείωση υψηλών επικουρικών συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, επιβεβαίωσε εμμέσως τα σενάρια για νέες παραχωρήσεις της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση όσον αφορά τη μείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεων και τη διάθεση μέρους των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Βήμα FM” και αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως “πρέπει να επέλθει η συμφωνία, η μικρή που λέμε (σ.σ. ενδιάμεση), ως τα μέσα Μαΐου- χωρίς μέτρα, τα οποία θα είναι έξω από την προβληματική της κυβέρνησης, όπως επίσης και την προβληματική των πιστωτών», ενώ για το ασφαλιστικό εκτίμησε πως «θα υπάρχει κοινός τόπος, δεν θα μειωθούν συντάξεις», συμπληρώνοντας «εννοείται και η μεγάλη πλειοψηφία των επικουρικών, δεν θα μειωθεί»­­­.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις σημείωσε πως «­­έχουμε επιλέξει το ­‑μοντέλο των­­­ αναπτυξιακών συμπράξεων. Δηλαδή, δεν αποσύρεται το κράτος, δεν ξεπουλάει, αλλά μπορεί να έχει αναπτυξιακές συνεργασίες και τα έσοδα από ενδεχόμενες συμπράξεις δεν θα πάνε όλα στο χρέος. Εμείς, ένα­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ μεγάλο μέρος θέλουμε να πάει στο Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικού Πλούτου που ήδη έχει δημιουργηθεί».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος είπε πως «η κυβέρνηση θέλει τη συμφωνία, όχι οποιαδήποτε συμφωνία», ενώ «ένα τμήμα των πιστωτών είναι πιθανόν να παίζει με τα ακραία σενάρια, τα οποία δεν είναι το Grexit, αλλά ουσιαστικά η διάλυση της Ευρωζώνης» και τόνισε:

«Δεν πρόκειται να κάνουμε υποχώρηση από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, οι οποίες είναι λογικές και εξελίσσονται μέσα στη διαπραγμάτευση. Έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές, και θα επιμείνουμε, και θα κριθούμε. Αν αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε συμφωνίες, μάς πιέσουν γι’ αυτό, και είναι έξω από τη δική μας προγραμματική στόχευση και θεώρηση, τότε λογικό να ζητήσουμε μετά να μιλήσει ο λαός, αυτό είναι σωστό.

Αλλά όμως στη συζήτηση για την προσφυγή, έχουμε την ρεαλιστική αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία. Και δημοψήφισμα να κάνεις, θέλεις μια βάση, επί ποίας βάσης θα γίνει το δημοψήφισμα;».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.