Quantcast
Financial Times: Παραμένουν οι διαφορές Κομισιόν και ΔΝΤ για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Financial Times: Παραμένουν οι διαφορές Κομισιόν και ΔΝΤ για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι δανειστές της Ελλάδας περιόρισαν στην πενταμερή συνάντηση, που έγινε αργά χθες το βράδυ, τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους, αφήνοντας στους εμπειρογνώμονες τη διαμόρφωση του σχεδίου που θέλουν να παρουσιάσουν στον Αλέξη Τσίπρα, ως τη τη βάση μίας πολιτικής συμφωνίας που ελπίζουν να επιτευχθεί έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ωστόσο, αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν για τις συζητήσεις στην πενταμερή του Βερολίνου, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το αν η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία θα προβλέπονται στη συμφωνία. 

Το ΔΝΤ, σύμφωνα με τους FT, παραμένει επιφυλακτικό και συνεχίζει να ζητά διασφαλίσεις ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα συμφωνούσαν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους – το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι στα χέρια των Ευρωπαίων πιστωτών – έαν δεν συμφωνηθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και δεν επιτευχθούν οι στόχοι του.

Μόλις συμφωνηθεί το κείμενο του σχεδίου, οι πιστωτές πρέπει να συμφωνήσουν εάν θα παρουσιάσουν την πρότασή τους στην κυβέρνηση Τσίπρα μέσω τηλεδιάσκεψης. Σε κάθε περίπτωση, οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία πριν την Παρασκευή που η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τη δόση των 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. 

 

Πηγή: Financial Times

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.