Quantcast
Financial Times: Συμφωνία για προμήθεια της ΕΕ με φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Financial Times: Συμφωνία για προμήθεια της ΕΕ με φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσουν αυτή την Παρασκευή συμφωνία για την αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την Ουάσιγκτον σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


Όπως ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν “αποφασίσαμε να απελευθερωθούμε από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Πρόκειται για πρόσθετο LNG από τις ΗΠΑ για την ΕΕ, αντικαθιστώντας έτσι το ρωσικό LNG που είχαμε μέχρι στιγμής”.



Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε πως αύριο Παρασκευή, ο πρόεδρος Μπάιντεν και η πρόεδρος της Κομισιόν θα έχουν διμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες, οπότε και θα ανακοινώσουν τη συμφωνία . Ο Τζακ Σάλιβαν είπε στους δημοσιογράφους πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να αυξήσουν τις προμήθειες LNG στην Ευρώπη για να μειώσουν την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται τρεις ανθρώπους κοντά στο ζήτημα, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ολοκληρώσουν σχέδιο για την προμήθεια της ΕΕ με έως και 15 δισ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου έως το τέλος του 2022, προκειμένου η Ευρώπη να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΕ αγωνίζεται να περιορίσει τις ρωσικές εισαγωγές κατά τα δύο τρίτα φέτος, με τη συμφωνία να στοχεύει να βοηθήσει το μπλοκ να μειώσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.