Quantcast
Φοιτητική στέγη: Αυτός είναι ο λόγος που αυξάνονται τα ενοίκια—Γιατί η φοιτητική κατοικία αποτελεί μια ασφαλή επένδυση - enikonomia.gr
share

Φοιτητική στέγη: Αυτός είναι ο λόγος που αυξάνονται τα ενοίκια—Γιατί η φοιτητική κατοικία αποτελεί μια ασφαλή επένδυση

δημοσιεύτηκε:

Η μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση οδηγεί σε αυξήσεις ενοικίων για φοιτητική στέγη έως και 26% φέτος σε σχέση με το 2021, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεση της η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται σχετικά παράδειγμα:

Στις περιοχές της Αθήνας, η μία στις δέκα κατοικίες που είναι κατάλληλες για φοιτητές διατίθεται με μίσθωμα έως 300 ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. κοστίζει έως και 300 ευρώ στην Αθήνα.

Ακίνητα: Οι  αγγελίες

Σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες σε ιστοσελίδες ακινήτων, στις περιοχές του κέντρου των Αθηνών οι κατοικίες άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. που διατίθενται με ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ αποτελούν μόλις το 12,47% (κυρίως γκαρσονιέρες 21 – 30 τ.μ.) επί του συνόλου των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. Δηλαδή 1 στις 10 κατοικίες κατάλληλες για φοιτητές διατίθεται με μίσθωμα έως 300 ευρώ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσιευμένες αγγελίες, το 58,35% των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών διατίθεται με μίσθωμα από 400 ευρώ έως 500 ευρώ/μήνα στο κέντρο της Αθήνας.

Στα δυτικά προάστια το 63,49% με ζητούμενο μίσθωμα από 350 ευρώ έως 450 ευρώ/μήνα, στα νότια προάστια το 66,8% με μίσθωμα από 400 ευρώ έως 500 ευρώ/μήνα και στον Πειραιά το 50,98% με μίσθωμα από 300 ευρώ έως 400 ευρώ/μήνα.

Ο περιοχές και οι ευκαιρίες

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι δύσκολη η εύρεση μικρής γκαρσονιέρας μη ανακαινισμένης σε περιοχές όπως Ζωγράφου, Εξάρχεια, Παγκράτι, Κουκάκι, Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος  του Πανελλαδικού Δικτύου  E-Real  Estates , Θεμιστοκλής Μπάκας, μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών ιδιαίτερα σε Παγκράτι, Κουκάκι και Νέο  Κόσμο έχουν προβεί  σε μερική ή /και ολική  ανακαίνιση του ακινήτου είτε διότι κάποιο διάστημα είχαν εγγράψει το ακίνητο σε πλατφόρμα  βραχυχρόνιας μίσθωσης  είτε για να καρπωθούν οι ίδιοι την  υπεραξία του ακινήτου στην πώληση.

Η αγορά φοιτητικής κατοικίας 

Η αγορά φοιτητικής κατοικίας όπως τονίζει  ο κ. Μπάκας  με τα σημερινά δεδομένα αποτελεί μια ασφαλή  επένδυση – ιδιαίτερα αν αναζητήσουν κατοικία που χρειάζεται ανακαίνιση τόσο λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που καταγράφει η κτηματαγορά για τέταρτη  συνεχόμενη χρονιά, αλλά παράλληλα επειδή  ελάχιστοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Αθήνα επιστρέφουν στην πόλη καταγωγής, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, οι ζητούμενες τιμές πώλησης μικρών κατοικιών έως 35 τ.μ. ανάλογα την περιοχή διαμορφώνονται από 2.000 – 2.500 ευρώ/τ.μ. έως και 3.000 ευρώ/τ.μ. αν το διαμέρισμα είναι πλήρως ανακαινισμένο ή/και νεότερο ηλικιακά.

Οικονομικές επιλογές μπορούν οι γονείς να αναζητήσουν σε περιοχές του ευρύτερου Πειραιά και της Κυψέλης, κυρίως σε ακίνητα μη ανακαινισμένα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.