Quantcast
Φοροδιαφυγή: Έτσι μπορείτε να κερδίσετε έκπτωση στα πρόστιμα έως 50% - Τα νέα δεδομένα για τους πολίτες - enikonomia.gr
share

Φοροδιαφυγή: Έτσι μπορείτε να κερδίσετε έκπτωση στα πρόστιμα έως 50% – Τα νέα δεδομένα για τους πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Έκπτωση έως και 50% στα πρόστιμα  θα έχουν οι «ειλικρινείς φοροφυγάδες», όπως αυτό θα αναφέρεται σε σχετικό  φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  που θα ψηφιστεί μέχρι τις 20 Απριλίου στη Βουλή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εάν οι πολίτες αυτοί  είναι ειλικρινείς και αποδεχτούν ότι έκαναν φοροδιαφυγή μη προσφεύγοντας κατά των διοικητικών πράξεων, τότε θα έχουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων κατά 50% ως «αποδοχή ειλικρίνειας». Συνεπώς εάν καθυστερούν οι παραπάνω να το πράξουν αυτό, τόσο θα περιορίζεται η έκπτωση του προστίμου, ενώ εάν δεν το αποδεχθούν, τότε θα αποφασίζει το δικαστήριο.

Η δήλωση Χατζηδάκη

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα των προστίμων αυτών μίλησε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Όταν κάποιος εντοπίζεται για φοροδιαφυγή τότε η Εφορία θα του λέει πως εάν έχει κάνει φοροδιαφυγή θα πληρώσει το σχετικό πρόστιμο είπε ο  κ. Χατζηδάκης.

«Εάν όμως αυτός ομολογήσει ότι φοροδιαφεύγει τότε ο ίδιος ο νόμος θα έρχεται και θα του κόβει το 50% του προστίμου. Στην αρχή της διαδικασίας θα έχεις έκπτωση 50% … εάν ομολογήσει νωρίς αυτός ο φορολογούμενος. Όσο καθυστερεί ο φορολογούμενος να ομολογήσει τόσο περιορίζεται η έκπτωση του προστίμου και πηγαίνει προς τα κάτω. Και εάν δεν ομολογήσει ο φορολογούμενος τότε θα πάει στο δικαστήριο και θα γίνει ότι πει η δικαιοσύνη. Αυτή είναι η φιλοσοφία » είπε ο κ. Χατζηδάκης  και πρόσθεσε πως «εδώ έχουμε μια αυτοματοποίηση του συστήματος πηγαίνοντας σε κανόνες Διαφάνειας».

Και υπενθύμισε πως λειτουργούσε μέχρι τώρα το σύστημα για τους φοροφυγάδες.  « Μέχρι τώρα υπήρχε μια Επιτροπή Εξωδικαστικής Επίλυσης και μάλιστα δεν ήταν μόνιμο καθεστώς και υπήρξαν συνεχώς παρατάσεις. Επίσης το σύστημα δεν είχε κάποια συνοχή. Δηλαδή ήταν διαφορετικές ρυθμίσεις και δεν υπήρχε και η φιλοσοφία στον τρόπο- ξεκάθαρης λογικής  με τον οποίο επέρχεται αυτός ο συμβιβασμός . Τώρα τι λέμε; Ο ίδιος ο νόμος έρχεται και τα ρυθμίζει χωρίς να χρειάζονται να υπάρχουν Επιτροπές κλπ» τόνισε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.