Quantcast
Φόροι 1,8 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν σε τέσσερις ημέρες - enikonomia.gr
share

Φόροι 1,8 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν σε τέσσερις ημέρες

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι την Παρασκευή εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2016.

Θα πρέπει να καταβάλουν 1,8 δισ. ευρώ μόνο για τους δύο φόρους, από τα συνολικά 4,7 δισ. ευρώ προβλεπόμενα έσοδα του προϋπολογισμού για τον Σεπτέμβριο.

Η προθεσμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ αφορά 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ στα 2,3 εκατομμύρια υπολογίζονται τα φυσικά πρόσωπα που οφείλουν φόρο εισοδήματος, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων πρέπει να πληρώσει και ΕΝΦΙΑ.


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ήδη μεγάλος όγκος των υπόχρεων, κυρίως με «μικρά» εκκαθαριστικά έχουν σπεύσει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ στο σύνολό του. Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι 1.039.540 ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν ΕΝΦΙΑ έως 50 ευρώ. Το συνολικό ποσό οφειλής τους από ΕΝΦΙΑ είναι μόλις 21,229 εκατ. ευρώ , αυξάνοντας τις πιθανότητες μεγάλης εισπραξιμότητας κατά τον πρώτο μήνα πληρωμής της δόσης, τουλάχιστον από τους μικροϊδιοκτήτες. Ενδεικτικά οι Ταυτότητες Οφειλής για 564.195 ιδιοκτήτες αφορούν ΕΝΦΙΑ έως 19,99 ευρώ σε μία δόση. Οι πέντε μηνιαίες δόσεις αφορούν 5.323.649 ιδιοκτήτες ακινήτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.