Quantcast
Φόροι: Αυτό είναι το νέο σχέδιο της ΑΑΔΕ για πληρωμές με κάρτες - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Φόροι: Αυτό είναι το νέο σχέδιο της ΑΑΔΕ για πληρωμές με κάρτες – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Σχέδιο για την πληρωμή φόρων με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες φαίνεται πως επεξεργάζεται η ΑΑΔΕ. Αυτό θα εφαρμοστεί έως τέλος του 2023, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης που αφορά την «υλοποίηση συστήματος αποδοχής ξένων καρτών στο δίκτυο ΕFT/POS της ΑΑΔΕ και e-POS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων».

Υπενθυμίζεται δε πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν προσφορές για τον διαγωνισμό έως τις 30 Μαΐου 2023.  Πάντως οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών κάρτας VISA και Mastercard. Προαιρετικά θα εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών DINNERS, AMERICAN EXPRESS και China Union Pay, για τις οποίες θα ισχύει το ύψος προμήθειας των υποχρεωτικών καρτών.

Τα οφέλη 

Το μέτρο αυτό αναμένεται να διευκολύνει μεταξύ άλλων:

  • Τους ομογενείς αλλά και τους αλλοδαπούς που έχουν μεταφέρει τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα και θέλουν να εκμεταλλευτούν τα φορολογικά κίνητρα που δίνει η χώρα μας στο πλαίσιο του θεσμού «non-dom».
  • Τους Έλληνες εξωτερικού που θέλουν να πληρώσουν φόρους  για ακίνητα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία που κληρονομούν στην χώρα μας.
  • Τους Έλληνες εξωτερικού που επιθυμούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα που έχουν στο όνομά τους και να τα  κυκλοφορήσουν στους δρόμους της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα η Εφορία δέχεται πληρωμές οφειλών μόνο με κάρτες εσωτερικού. Επίσης επισημαίνεται πως η ΑΑΔΕ έχει ήδη στην κατοχή της  δίκτυο 265 εγκατεστημένων τερματικών σημείων πώλησης (Electronic funds transfer at point of sale, EFT/POS) με πιστοποίηση ασφάλειας PCI-PTS (desk/3200, PCI PTS v4) .Ενώ το κόστος τυχόν πρόσθετων αναβαθμίσεων – πιστοποιήσεων στο υφιστάμενο δίκτυο για την αποδοχή καρτών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών θα βαρύνει τον ίδιο τον ανάδοχο.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.