Quantcast
Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν έως το τέλος του έτους - enikonomia.gr
share

Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν έως το τέλος του έτους

δημοσιεύτηκε:

Σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις μηνός Δεκεμβρίου θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι.

Αναλυτικά, έως τις 31 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται:
-η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, για τους λήπτες αγροτικών επιδοτήσεων που οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

– η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας και αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ.
– η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή.
– η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τους κληρονόμους αποβιωσάντων.
– η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φυσικών προσώπων που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, όχι λόγω υπαιτιότητας του δικαιούχου των εισοδημάτων, αλλά εξαιτίας εκπρόθεσμης αποστολής αρχικού ή τροποποιητικού ηλεκτρονικού αρχείου στην Α.Α.Δ.Ε., μηνιαίου ή ετήσιου, από τον εργοδότη/αρμόδιο φορέα που έχει την υποχρέωση, όπως και σε κάθε περίπτωση εκπρόθεσμης έκδοσης, διόρθωσης και χορήγησης βεβαίωσης από υπόχρεο φορέα.
– η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με φορολογικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου.
– η υποβολή αίτησης χορήγησης αναστολής πληρωμής του ΕΝ.Φ.Ι.Α., υπό προϋποθέσεις, σε νομικά πρόσωπα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.