Quantcast
Φορολογικές υποθέσεις: Ποιες βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ - enikonomia.gr
share

Φορολογικές υποθέσεις: Ποιες βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ  θα βρεθούν το επόμενο διάστημα μια σειρά από εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις.

Αυτό αφορά  φυσικά πρόσωπα που ασκούν ή δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα εφόσον πληρούν οποιοδήποτε από τα παρακάτω κριτήρια όπως:

  • Η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης, που προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος είναι ποσού 100.000 έως 150.000 ευρώ.
  • Τα ποσά δαπανών (τεκμηρίων) απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που ανέρχονται σε 200.000 έως 400.000 ευρώ.
  • Η αξία ακίνητης περιουσίας του φορολογουμένου, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων αυτού, όπως υπολογίζεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ ανέρχεται αθροιστικά, από την 1η-1-2015 και μετά τουλάχιστον σε ένα έτος, στο ποσό του 1.000.000 ευρώ και έως του ποσού του 1.500.000 ευρώ.
  • Απέστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα συνολικού ύψους από 100.000 έως 200.000 ευρώ, σε τουλάχιστον ένα έτος όπως εντοπίζονται από τα στοιχεία που διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ, από πιστωτικά, χρηματοδοτικά ιδρύματα, ιδρύματα πληρωμών και εταιρίες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και από τα στοιχεία των συνδικαιούχων των λογαριασμών χρέωσης για την αποστολή του εμβάσματος.
  • Μεταβιβάσεις ακινήτων, φορολογία κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κερδών από τυχερά παίγνια

Σημειώνεται ότι  οι ειδικές επιτροπές που συστήνονται σε έξι νέα ελεγκτικά κέντρα (ΕΛΚΕ) της  Αττικής  και της  Θεσσαλονίκης θα επιλέγουν  με το σύστημα  «Point System»  τις υποθέσεις για τις οποίες γίνεται ο έλεγχος.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.