Quantcast
Φορολογικό νομοσχέδιο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημειακές αλλαγές αφήνει ο Παπαθάνασης-Τι είπε για τα POS - enikonomia.gr
share

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημειακές αλλαγές αφήνει ο Παπαθάνασης-Τι είπε για τα POS

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημειακές αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση άφησε σήμερα ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης  μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ” ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ”.

«Βγαίνει σε διαβούλευση το  νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Απαντάμε σε ό,τι θέσει ο κάθε πολίτης. Το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση και μπορεί να μπει ο καθένας τώρα και να διαβάσει το νομοσχέδιο. Στη συνέχεια έρχεται σε 3 συνεδριάσεις Επιτροπών στην Βουλή όπου εκεί συμμετέχουν Επιμελητήρια και φορείς και αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πάμε στην Ολομέλεια της Βουλής» σημείωσε ο κ Παπαθανάσης και ανέφερε πως  «εδώ λοιπόν μπορεί να έχουμε σημειακές αλλαγές ,έτσι γίνεται στην κοινοβουλευτική διαδικασία …συμβαίνει αυτό. Και μέσα από τις παρατηρήσεις και τη συζήτηση μπορεί να προκύψουν κάποιες σημειακές αλλαγές».

Επίσης κλήθηκε να σχολιάσει και τις αντιδράσεις πολλών επαγγελματικών ομάδων ( πχ δικηγόρων) για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. «Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα πρέπει να πούμε το εξής: ό,τι λεφτά εισπράξει το δημόσιο μέσα από αυτή τη διαδικασία, δεν θα μείνουν στα ταμεία του κράτους, αλλά αυτά θα γυρίσουν στην Παιδεία και την Υγεία. Θα γυρίσουν δηλαδή σε όλους τους συμπολίτες μας. Και εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι δεν μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας  ύστερα από 6 χρόνια λειτουργίας  να έχει έσοδα χαμηλότερα από τον βασικό μισθό. Αυτή είναι η αρχή»,  είπε και ξεκαθάρισε πως  «δεν είπαμε πως είναι κανένας  φοροφυγάς. Δεν το λέμε αυτό. Αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχει μια φορολογική δικαιοσύνη και τα έσοδα επιστρέφουν στην κοινωνία. Και εδώ θα πρέπει να σταθούμε».

Για τα POS 

Επιπλέον ο κ. Παπαθανάσης προανήγγειλε πλήρη σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις. «Θα μπουν παντού τα POS… διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές διότι υπήρχε μια διαφυγή εσόδων από εκεί. Μέσα στο πρώτο τετράμηνο θα έχουμε διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές», είπε και πρόσθεσε πως  «το θέμα έχει λήξει… Σας το λέω. Θα γίνει πλήρης διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και εδώ θα δούμε μια διαφορετική εικόνα». Ο ίδιος μίλησε και για το Ταμείο Ανάκαμψης. Έκλεισε η 3η δόση προς την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται η εκταμίευση, ενώ παράλληλα «τρέχουν» τα πάντα με κατεύθυνση την κατάθεση αιτήματος για την 4η δόση το πρώτο 3μηνο του 2024, είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.