Quantcast
Φόρος εισοδήματος: Μέχρι και 12 άτοκες δόσεις από τις τράπεζες για την εξόφλησή του - enikonomia.gr
share

Φόρος εισοδήματος: Μέχρι και 12 άτοκες δόσεις από τις τράπεζες για την εξόφλησή του

δημοσιεύτηκε:

Τη δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με πιστωτικές κάρτες, μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες στους φορολογουμένους. Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
Για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Μέσω των πιστωτικών καρτών των τραπεζών και με άτοκες δόσεις μπορούν επίσης να εξοφληθούν ο ΕΝΦΙΑ και λοιπές Βεβαιωμένες Οφειλές εκτός Ρύθμισης, έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
Γενικότερα, οι φορολογούμενοι διαθέτουν πλέον μια ευρεία επιλογή ψηφιακών αλλά και φυσικών σημείων, εκτός τραπεζικών καταστημάτων, για την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.
Ειδικότερα, ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι εξοφλούν τις οφειλές τους από το internet και mobile banking των τραπεζών, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια ανοίγονται σε σταθερή βάση νέοι λογαριασμοί, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ενεργών χρηστών, τόσο στο internet όσο και στο mobile banking να έχει ξεπεράσει πλέον τα 3,7 εκατομμύρια.
Επίσης, οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλούν ανάλογα με την τράπεζα το φόρο εισοδήματος και άλλες οφειλές μέσω του δικτύου των ΑΤΜ των τραπεζών, του phone banking, καθώς και των κέντρων αυτόματων πληρωμών των τραπεζών.
Μπορούν φυσικά να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας της ΑΑΔΕ.
Δυνατότητα πληρωμής οφειλών στο Δημόσιο με φυσική παρουσία και τη χρήση καρτών έχουν οι φορολογούμενοι μέσω και του εκτεταμένου δικτύου των ΕΛΤΑ σε κάθε νομό της χώρας. Τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης της πληρωμής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών και ρυθμίσεων στο Δημόσιο έχουν οι φορολογούμενοι και μέσω του δικτύου των 3.500, περίπου, καταστήματων του ΟΠΑΠ, μέσω της υπηρεσίας πληρωμών tora Wallet, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΟΠΑΠ, που εξυπηρετεί το κοινό καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.
Μέσω αυτής πραγματοποιείται μια ευρύτατη γκάμα πληρωμών που καλύπτει συνολικά συναλλαγές για περισσότερους από 230 φορείς και οργανισμούς. Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ, καθώς και όλων των λογαριασμών, μπορεί να γίνει ανέπαφα μέσω καρτών. Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι διευκολύνονται και στην κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.