Quantcast
Φουκς: Ούτε ευρώ στην Ελλάδα, αν ανατραπούν οι μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Φουκς: Ούτε ευρώ στην Ελλάδα, αν ανατραπούν οι μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

Τη βεβαιότητά του ότι η Ευρώπη δεν θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, αν ανατραπούν οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, εξέφρασε ο Μίκαελ Φουκς,αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ, σε συνένετυξη στην τηλεόραση του Bloomberg. 

“Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, εάν κάποιος πρόκειται να περικόψει τις μεταρρυθμίσεις, τότε σίγουρα δεν θα δώσουμε κανένα άλλο ποσό στην ελληνική κυβέρνηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φουκς.

Ο Φουκς δήλωσε ότι εναπόκειται στους Έλληνες ψηφοφόρους και την επόμενη κυβέρνηση να αποφασίσουν εάν η χώρα θα παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχουν αποδώσει καρπούς και έχουν κάνει πιο ανταγωνιστική την Ελλάδα, αναφέροντας την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα της. 

Η όποια ενδεχόμενη πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, δεν αποτελεί πλέον απειλή για την ευρύτερη σταθερότητα της Ευρωζώνης, δήλωσε ο βουλευτής του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. 

“Η κατάσταση στην Ευρώπη έχει αλλάξει πάρα πολύ”, από το ζενίθ της κρίσης χρέους της, τόνισε ο Φουκς, προσθέτοντας: “Από συστημική άποψη η Ελλάδα δεν έχει πλέον σημασία, έτσι δεν φοβάμαι για καμία άλλη χώρα”. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.