Quantcast
Freedom Pass: Σε μονιμοποίηση του μέτρου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Freedom Pass: Σε μονιμοποίηση του μέτρου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Μονιμοποιείται το μέτρο Freedom Pass. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης και ανέφερε πως το κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 30.000.000 ευρώ .

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θεσπίζεται από φέτος το Youth Pass ύψους 150 ευρώ για νέους 18 και 19 ετών που αποτελεί ουσιαστικά τη μονιμοποίηση του «Freedom Pass», το οποίο είχε χορηγηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ενίσχυση θα καταβάλλεται κάθε χρόνο με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Δικαιούχοι είναι όσοι την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο και 19ο και δεν έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα του δικαιούχου παραμένει ενεργοποιημένη για δύο χρόνια μετά την έκδοσή της.

Το Youth Pass θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο. Το κόστος είναι 30 εκατ. ευρώ για το 2023 και οι ωφελούμενοι: περίπου 200.000 νέοι 18 και 19 ετών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.