Quantcast
FT: Η ΕΕ ετοιμάζει capital controls αν η Ελλάδα δεν δεχθεί την πρόταση των θεσμών - enikonomia.gr
share

FT: Η ΕΕ ετοιμάζει capital controls αν η Ελλάδα δεν δεχθεί την πρόταση των θεσμών

δημοσιεύτηκε:

Δεν υπάρχει πιθανότητα οι δανειστές να αποδεχθούν τη νέα ελληνική πρόταση και, για την περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδεχθεί τη σημερινή πρόταση των θεσμών, η ΕΕ ετοιμάζει σχέδια για να απομονώσει τη χώρα, ώστε να μη μεταδοθεί η οικονομική αναστάτωση που θα προκληθεί από τη χρεοκοπία της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Τα σχέδια αυτά αναμένεται να περιλαμβάνουν κεφαλαιακούς ελέγχους, ακόμη και ανθρωπιστική βοήθεια.
Η κακή κατάσταση υπογραμμίσθηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup, όταν ο Σόιμπλε, επικεφαλής μία χούφτας άλλων υπουργών, είπαν στους ομολόγους τους ότι πιστεύουν πως το συμβιβαστικό σχέδιο των θεσμών είναι πολύ επιεικές και δεν αφήνει περιθώριο για άλλες παραχωρήσεις στην Ελλάδα.
«Δεν υπάρχει σύγκλιση, δεν υπάρχει απολύτως καμία σύγκλιση. Φαίνεται άσχημη η κατάσταση», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
Το σχέδιο των πιστωτών που παρουσιάσθηκε σήμερα στο Eurogroup κάνει κάποιες παραχωρήσεις στην Αθήνα, αλλά σε μεγάλο βαθμό εμμένει στο να αποσπάσει μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, που αποτελούν και το κυριότερο θέμα αντιπαράθεσης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.