Quantcast
FT: Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει μόνο με μείωση χρέους στο ελληνικό πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

FT: Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει μόνο με μείωση χρέους στο ελληνικό πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποφάσισε ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος, αν και θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν , έως ότου βεβαιωθεί ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει σε ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων και οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το τετρασέλιδο κείμενο που συνόψισε τις συζητήσεις της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΔΝΤ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Peter Spiegel στην εφημερίδα Financial Times.

Αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα αποφασίσει μετά από μήνες για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ενδεχομένως το 2016, σημειώνει ο Spiegel, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες, ιδιαίτερα στη Γερμανία, όπου οι αξιωματούχοι λένε από καιρό ότι δεν είναι δυνατό να δοθεί έγκριση από τη γερμανική Βουλή στο νέο πρόγραμμα ύψους 86 δις. ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τη σύνοψη των συζητήσεων, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας στο Δ.Σ. του ΔΝΤ δήλωσε ότι το Βερολίνο «θα προτιμούσε να κινηθεί παράλληλα το ΔΝΤ», με στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα της Ευρωζώνης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.