Quantcast
FT: Το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι δαπάνες για συντάξεις αυξήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

FT: Το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι δαπάνες για συντάξεις αυξήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Η προϋπόθεση έγκρισης και από το ΔΝΤ, όπως απαιτούν Γερμανία και Γαλλία, της συμφωνίας για την Ελλάδα περιπλέκει σημαντικά το χρονοδιάγραμμά της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η διαφωνία του ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση επικεντρώνεται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της αγοράς εργασίας. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι συνταξιοδοτικές δαπάνες της Ελλάδας αυξήθηκαν μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι σήμερα ανέρχονται στο 10% του ΑΕΠ, που το Ταμείο θεωρεί ως μη βιώσιμες.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ακυρώσει πολλές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που θα επέτρεπαν την ταχεία μείωση του χρέους της.

Από την πλευρά τους, Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν σε ομολόγους τους της Ευρωζώνης ότι ανησυχούν για τη σκληρή στάση του ΔΝΤ και υποστήριξαν ότι οι όροι τους δεν μπορούν να εφαρμοσθούν πολιτικά, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.  

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.