Quantcast
Fuel pass: Θα δοθεί και νέα επιδότηση στα καύσιμα; - Η απάντηση Σταϊκούρα - enikonomia.gr
share

Fuel pass: Θα δοθεί και νέα επιδότηση στα καύσιμα; – Η απάντηση Σταϊκούρα

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα δοθεί νέα επιδότηση για τα καύσιμα ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

“Είμαστε στον Μάιο. Το πρόγραμμα είναι έως και τέλος Ιουνίου. Με ρωτάτε προφανώς για κάτι που αφορά στον Ιούλιο. Eίναι πολύ πρόωρο” απάντησε ο υπουργός.

“Η  χώρα φέτος θα έχει ξανά έλλειμμα. Όπως ένα νοικοκυριό προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε μια δύσκολη συγκυρία, έτσι προσπαθεί και η ελληνική Πολιτεία, η κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών καθώς έχουν έσοδα και δαπάνες. Και φέτος οι δαπάνες είναι υψηλότερες και από τα έσοδα. Προσπαθούμε συνεπώς κάθε φορά να δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο ξέροντας ότι θα έχουμε ελλείματα, έτσι ώστε να ενισχύουμε όσο μπορούμε περισσότερο νοικοκυριά και επιχειρήσεις ” συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον δημοσιονομικό χώρο και αν θα δοθεί επιδότηση στην περίπτωση που η τιμή της βενζίνης  είναι και τον Ιούλιο 2, 40 ευρώ με 2, 50  ευρώ το λίτρο.
“Με τα σημερινά δεδομένα ο δημοσιονομικός χώρος όλης της χρονιάς εξαντλήθηκε. Πού εξαντλήθηκε;  Στο να μειώσουμε τους φόρους στους πολίτες αλλά ταυτόχρονα αλλά και στο να επιδοτήσουμε γενναία ισχυρά και αναδρομικά και για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και για έναν χρόνο μετά τον Ιούλιο το ηλεκτρικό ρεύμα. Τι ύψος είναι αυτό το κόστος στον προϋπολογισμό;  1,1 δισ ευρώ”, απάντησε.  “Άρα η πρόταση είναι ότι επί του παρόντος εξαντλήθηκε ο δημοσιονομικός χώρος για το 2022. Έχουμε την αίσθηση, όπως εξελίσσεται η εκτέλεση προϋπολογισμού, όπως πηγαίνει ο τουρισμός και όπως έχει αποδείξει η τελευταία τριετία ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκει δημοσιονομικό χώρο για να στέκεται κοντά στην κοινωνία όσο περισσότερο μπορεί, ρεαλιστικά τη κατάλληλη χρονική στιγμή” συμπλήρωσε.
βενζίνη
Επίσης ρωτήθηκε εάν μετά τον Ιούλιο μπορεί να βρεθεί ένας  τέτοιος δημοσιονομικός χώρος.  “Αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί δημοσιονομικός χώρος ” απάντησε και υπενθύμισε δε ότι ” ο δημοσιονομικός χώρος θα πρέπει να  χρησιμοποιηθεί και για να επεκτείνουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, τις μεταφορές, τα γυμναστήρια μέχρι τέλος του έτους και για να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης το 2023 για το ιδιωτικό τομέα αλλά και για το δημόσιο και για τους συνταξιούχους . Ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να εξαντλείται  κάθε φορά για να βοηθήσουμε κατά τον βέλτιστο τρόπο συνολικά τη κοινωνία, κυρίως τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.