Quantcast
Φυσικό αέριο: Ανέβηκε η τιμή του μετά τη χθεσινή βουτιά ρεκόρ - Τι προβλέπεται για τους λογαριασμούς - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Ανέβηκε η τιμή του μετά τη χθεσινή βουτιά ρεκόρ – Τι προβλέπεται για τους λογαριασμούς

δημοσιεύτηκε:

Μικρή άνοδο σημείωσε σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου μετά τη χθεσινή βουτιά ρεκόρ.

Όπως  δείχνουν τα στοιχεία του www.barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου  αυξήθηκε σήμερα στις 1.42 μμ  κατά  1,96% καθώς  ανήλθε στα 61,240 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 60,061 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες.

Υπενθυμίζεται πως από τις 13 Δεκεμβρίου  2022 η τιμή του φυσικού αερίου έχει σημειώσει σημαντική μείωση της τάξεως του 60% καθώς από τα 135 ευρώ ανά μεγαβατώρα έχει αγγίξει ακόμη και τα επίπεδα των  53 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Την ίδια ώρα ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι προειδοποιεί πως η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει. « Μπορεί τα υψηλά αποθέματα και η μείωση της ζήτησης  του φυσικού αερίου να αποκλιμάκωσαν τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο είναι σίγουρο πως η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει», σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό πίνακα του www.barchart.com,

Φυσικό αέριο: Πώς επηρεάζει η πτώση του τους λογαριασμούς

Οι λογαριασμοί φυσικού αερίου των καταναλωτών αναμένονται να είναι μειωμένοι έως και 40% το Φεβρουάριο εάν συνεχιστεί η έκπτωση της ΔΕΠΑ. Η πτώση του φυσικού αερίου θα περάσει  πλήρως στη ελληνική αγορά ρεύματος τον επόμενο μήνα. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας η πτώση αυτή περνάει με καθυστέρηση 1 μήνα λόγω διαφορετικού συστήματος τιμολόγησης ,ωστόσο αυτή  αποτυπώθηκε στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ. Επίσης επισημαίνεται πως οι υψηλές τιμές και η καλοκαιρία μείωσαν την εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 19% το 2022 σε σχέση με το 2021, ενώ οι εξαγωγές φυσικού αερίου εκτοξεύθηκαν κατά 288% την ίδια περίοδο.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.