Quantcast
Φυσικό αέριο: Νέα "εκτόξευση" για την τιμή της μεγαβατώρας - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Νέα “εκτόξευση” για την τιμή της μεγαβατώρας

δημοσιεύτηκε:

Νέο άλμα  σημείωσε σήμερα, Δευτέρα, 22 Αυγούστου η τιμή του φυσικού αερίου μετά την ανακοίνωση της Gazprom  για τριήμερο κλείσιμο (31 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου)  του αγωγού Nordstream 1  λόγω εργασιών συντήρησης.  Υπενθυμίζεται ότι o αγωγός αυτός μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη υποβρυχίως μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

Μάλιστα σύμφωνα με το barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου υπερέβη τα 288 ευρώ την μεγαβατώρα και συγκεκριμένα ανήλθε στα 288.105  ευρώ.  Ωστόσο την πιο υψηλή τιμή που κατέγραψε εντός της ημέρας το φυσικό αέριο ήταν στα 292.995  ευρώ. Η τιμή του χθες ήταν στα  244. 550 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι ειδικοί αναλυτές είχαν προβλέψει, μετά την ανακοίνωση της Gazprom  ότι η τιμή του φυσικού αερίου θα εκτινασσόταν σήμερα.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα

φυσικό αέριο

 

Για το  θέμα του ρωσικού φυσικού αερίου  μίλησε πρόσφατα  o  Αντικαγκελάριος Γερμανίας  Ρόμπερτ Χάμπεκ. “O Nordstream 1 είναι  πλήρως λειτουργικός. Αυτό σημαίνει ότι η αιτιολογία  πως δεν μπορεί να διοχετευθεί μέσω αυτού επιπλέον αέριο είναι ρωσική προπαγάνδα”, είπε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.