Quantcast
Φυσικό αέριο: Νέα σύσκεψη Ελλάδας με Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και Πολωνία-Τι θα συζητηθεί - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Νέα σύσκεψη Ελλάδας με Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και Πολωνία-Τι θα συζητηθεί

δημοσιεύτηκε:

Νέα σύσκεψη-τηλεδιάσκεψη για το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου θα πραγματοποιήσει μέσα στην εβδομάδα  ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας με τους ομολόγους της  Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Βελγίου και της Πολωνίας.

Αυτό γνωστοποίησε ο κ.Σκρέκας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ και πρόσθεσε πως στην σύσκεψη αυτή συζητηθεί η ελληνική πρόταση  για τον ορισμό ενός οριζόντιου πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου αλλά και με ποιον τρόπο θα μειωθούν οριζόντια οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. «Ήδη τα τεχνικά κλιμάκια της Ελλάδας  έχουν  ετοιμάσει μια τέτοια πρόταση  απαντώντας και στους προβληματισμούς που έχει η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες  και πιστεύω πραγματικά  ότι μέσα από αυτήν τη πρόταση  θα καταφέρουμε τελικά να κερδίσουμε την απαραίτητη πλειοψηφία  ώστε να μπει ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου την Ευρώπη » τόνισε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η πρόταση αυτή θα συζητηθεί στη σύνοδο Κορυφής στην Πράγα στο τέλος της εβδομάδας . « Δεν θεωρώ ότι θα προλάβουμε σε τεχνικό επίπεδο να συμφωνήσουμε για τις τεχνικές παραμέτρους αυτής της πρότασης αλλά θεωρώ ότι μέχρι το επόμενο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας  το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά από 15 ημέρες εκεί θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση  και εκεί ελπίζουμε  ότι θα τεθεί προς έγκριση προς το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας » συμπλήρωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.