Quantcast
Φυσικό αέριο: Στα "τάρταρα" η τιμή του- Την υψηλότερη τιμή ρεύματος στην ΕΕ θα έχει αύριο η Ελλάδα-Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Στα “τάρταρα” η τιμή του- Την υψηλότερη τιμή ρεύματος στην ΕΕ θα έχει αύριο η Ελλάδα-Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

Στα “τάρταρα” έπεσε σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2022 μεταξύ των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ  για το πλαφόν.

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε να υπάρξει πλαφόν  στην τιμή του φυσικού αερίου στα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα από τις 15 Φεβρουαρίου. Ωστόσο το πλαφόν αυτό θα ενεργοποιείται μόνο  εάν η διαφορά τιμής με τις παγκόσμιες τιμές του LNG είναι μεγαλύτερη των 35 ευρώ και οι υψηλές τιμές διατηρηθούν στο συμβόλαιο TTF του επόμενου μήνα για 3 ημέρες.

Συνεπώς τα νεότερα στοιχεία του www.barchart.com δείχνουν πως η τιμή του φυσικού αερίου βρισκόταν σήμερα στις 4.18 μμ  κάτω από τα επίπεδα των 100 ευρώ η μεγαβατώρα. Συγκεκριμένα, η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώθηκε εκείνη την ώρα στα 97,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 105, 688 ευρώ ανά μεγαβατώρα  που ήταν χθες. Σημειώνεται δε πως σήμερα περίπου στη 1.30μμ η τιμή του ήταν στην περιοχή των 96,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα του www.barchart.com

Ρεύμα: “Τσιμπάει ” και άλλο αύριο η τιμή του στην Ελλάδα

“Αυξάνεται” κι άλλο αύριο η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα.  Όπως δείχνουν τα στοιχεία της  ιστοσελίδας https://euenergy.live/, η τιμή του ρεύματος  αναμένεται να σημειώσει αύριο,  Πέμπτη, 22  Δεκεμβρίου  αύξηση της τάξεως του 2%  και να διαμορφωθεί στα 265,91 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σήμερα στα 261,28 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πάντως από τα στοιχεία της ιστοσελίδας προκύπτει πως αύριο την χαμηλότερη τιμή ρεύματος στην ΕΕ θα την έχει η Ισπανία (52,03 ευρώ ανά μεγαβατώρα)  και την υψηλότερη η  Ελλάδα (265,91 ευρώ ανά μεγαβατώρα) .

Δείτε τις αυριανές τιμές ρεύματος στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στο παρακάτω πίνακα της  ιστοσελίδας https://euenergy.live/

 

 

Διαβάστε περισσότερα για το ρεύμα εδώ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.