Quantcast
Γ. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση θέλει αύξηση του ανώτατου ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων - enikonomia.gr
share

Γ. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση θέλει αύξηση του ανώτατου ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων

δημοσιεύτηκε:

Στην αύξηση του ανώτατου ορίου εντόκων γραμματίων επιμένει η κυβέρνηση, παρά την σθεναρή άρνηση της ΕΚΤ.

Ειδικότερα,  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επανέλαβε πως η κυβέρνηση επιθυμεί την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Ας σημειωθεί πως η ΕΚΤ έχει θέσει ως ανώτατο όριο τα 15 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, παρά τα πολλαπλά ελληνικά αιτήματα, ο Μάριο Ντράγκι  αρνείται να εγκρίνει την αύξησή του – έστω και κατά 2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Γ. Δραγασάκης, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους πολίτες, κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει «έντονο» πρόβλημα ρευστότητας.

 «Η συμφωνία που πετύχαμε είναι η βάση προς τα μπροστά» τόνισε αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup, συμπληρώνοντας πως «Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας».

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές βρίσκονται στο στάδιο της εξειδίκευσης.

«Η επιτυχία της κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ισοδυναμεί με αποτυχία των κυβερνήσεων που εγκλωβίστηκαν στα μνημόνια» τόνισε παράλληλα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο χορήγησης νέου δανείου, υπογράμμισε πως «ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη, αλλά ποτέ δε συζητήθηκε κάτι τέτοιο».

«Η εποχή των μνημονίων έχει τελειώσει» κατέληξε ο Γ. Δραγασάκης.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία βάση στις πληροφορίες περί δυσφορίας του ίδιου προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τόνισε πως «πρέπει όλοι να επιταχύνουμε το έργο μας».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.