Quantcast
Γ. Μαυραγάνης: Αλλαγές στις ποινικές διατάξεις για φορολογικές παραβάσεις - enikonomia.gr
share

Γ. Μαυραγάνης: Αλλαγές στις ποινικές διατάξεις για φορολογικές παραβάσεις

δημοσιεύτηκε:

Αλλαγές στο πλαίσιο των ποινικών διατάξεων για φορολογικές παραβάσεις, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας χθες στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015.

Ειδικότερα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε με τις απαραίτητες αλλαγές στη φορολογία ώστε μετά την ολοκλήρωσή τους να μπορούμε να μιλάμε για πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση.

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθούμε αλλαγές στο πλαίσιο των ποινικών διατάξεων για φορολογικές παραβάσεις.

Χωρίς να θίγεται η αποφασιστικότητά μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα αντιμετωπισθεί και η ελληνική ιδιαιτερότητα ποινικοποίησης της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο.
Επιδιώκουμε επίσης να θέσουμε σε εφαρμογή καινοτόμες ιδέες, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να καταπολεμηθεί περαιτέρω η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες.

Η χώρα βρίσκεται στο τέλος μιας επίπονης διαδρομής που σηματοδοτήθηκε από τις θυσίες των πολιτών. Επιδιώκουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές ώστε να καταλήξουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για την πατρίδα μας.

Δεν μετακινούμαστε από το στόχο της μείωσης των φορολογικών βαρών με γνώμονα τη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης και την επίτευξη σταθερών ρυθμών ανάπτυξης.»
 
Ο υφυπουργός συνεχίζοντας την ομιλία του επισήμανε πως για τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα οφείλει να έχει «οδικό χάρτη» που, μεταξύ άλλων στον τομέα της φορολογίας, θα περιλαμβάνει:

–    Σταθερό φορολογικό περιβάλλον.

–    Δεύτερη ευκαιρία για τους επιχειρηματίες που έντιμα συνεχίζουν να επιχειρούν μετά από μια  αποτυχημένη προσπάθεια.

–    Ανάδειξη της ευθύνης για τους φορολογούμενους αλλά και επιβράβευση των πολιτών και επιχειρήσεων που είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.


–    Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.