Quantcast
Γ. Σταθάκης: Σταματάει ο διαγωνισμός για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - enikonomia.gr
share

Γ. Σταθάκης: Σταματάει ο διαγωνισμός για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

δημοσιεύτηκε:

Την ακύρωση της αποκρατικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής, από τον απερχόμενο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

“Αναγνωρίζω ότι ο κύκλος των έργων πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, σημείωσε ο κ. Σταθάκης ξεκαθαρίζοντας, όμως, παράλληλα ότι υπάρχει μια δεύτερη περιοχή στην οποία η νέα κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια όπως πχ στο ζήτημα των αεροδρομίων, στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) αλλά και στα πολύ μεγάλα έργα.

Ο νέος υπουργός τοποθετούμενος για τους τομείς που αποτελούν προτεραιότητα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις αστικές συγκοινωνίες οι οποίες θα γίνει προσπάθεια να στηριχθούν και να επεκταθούν οι υποδομές που χρειάζονται ενώ υποσχέθηκε και διεύρυνση της στρατηγικής για τις τηλεπικοινωνίες.

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε τεράστιο ανοικτό κεφάλαιο την προοπτική της Ελλάδας να μετατραπεί σε ένα πολύ σημαντικό κόμβο, παρότι, όπως είπε, υπάρχουν διαφωνίες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Ειδική αναφορά επεφύλασσε και για το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου, ενώ αναφέρθηκε και στην πολύ καλή συνεργασία που είχε με τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι: “πρέπει να δώσουμε έμφαση στο στρατηγικό σχεδιασμό των έργων. Είναι απαραίτητη η πραγματική και όχι η γραφειοκρατική λειτουργία του μητρώου των τεχνικών έργων”.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.