Quantcast
Γαβρίλης (Αντιπεριφ. Πειραιά): Μόλις 280,5 εκατ. ευρώ το σίγουρο τίμημα για τον ΟΛΠ - enikonomia.gr
share

Γαβρίλης (Αντιπεριφ. Πειραιά): Μόλις 280,5 εκατ. ευρώ το σίγουρο τίμημα για τον ΟΛΠ

δημοσιεύτηκε:

Για αδιαφανή πώληση του ΟΛΠ που παίρνει προκλητικές διαστάσεις, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης,  ο οποίος αμφισβητεί τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ για το τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο. 

«Οι διάφορες ακροβασίες, που προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα ‘αξιοπρεπές’ τίμημα, δεν ξεγελούν κανέναν. Η αλήθεια, που κρύβει επιμελώς το ΤΑΙΠΕΔ, είναι συντριπτική».

 Ο κ. Γαβρίλης αναφέρει ότι το «σίγουρο» τίμημα της μοναδικής προσφοράς, που έγινε και θα εισπράξει, άμεσα το Δημόσιο, είναι μόλις 280,5 εκατομ. ευρώ, καθώς η Cosco αγοράζει σε πρώτη φάση το 51% των μετοχών του ΟΛΠ και «κλείδωσε» την τιμή πώλησης για μετά από 5 χρόνια για το υπόλοιπο 16%.

Tονίζει επίσης ότι οι επενδύσεις που θα γίνουν στην πρώτη πενταετία θα ανέλθουν σε μόλις 162,9 εκατομ. ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα μέχρι τα 296 εκατ. προβλέπεται να εισπραχθούν από κοινοτικά προγράμματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά προσθέτει  ότι στη συμφωνία «δεν υπάρχει ούτε λέξη για τα ενοίκια που θα πληρώνει η Cosco στον εαυτό της για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.