Quantcast
Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν έκτακτα μέτρα στήριξης - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν έκτακτα μέτρα στήριξης

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν έκτακτα μέτρα στήριξης για τα μαγαζιά λόγω της ζημίας που θα υποστούν με την εφαρμογή των νέων μέτρων, άφησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με το θέμα της εστίασης, η χώρα έφτασε τα 30.000 κρούσματα αντί για έως 12.000 κρούσματα που προβλέπονταν αρχικά από τους ειδικούς.

“Αυτό το οποίο ζούμε από χθες είναι μια έκτακτη συνθήκη. Προφανώς σε μια έκτακτη συνθήκη όταν θα μετρήσουμε τη ζημία θα μπορούμε να ανακοινώσουμε και τα έκτακτα μέτρα”, συμπλήρωσε.

“Είναι προφανές ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει έχουν πλήξει ορισμένους κλάδους. Οι πρώτοι που έχουν πληγεί δεν είναι η εστίαση, αλλά τα νυχτερινά κέντρα και έχουν πάθει πραγματικά τεράστια ζημία. Η εστίαση έχει πάθει εν μέρει ζημία διότι δεν χάνεται το ρεβεγιόν, τη μουσική χάνει μόνο” περιέγραψε ο υπουργός.

“Άρα θα έχει κάποιες ακυρώσεις και από τα μέτρα και από τους νοσήσαντες”, τόνισε και ανέφερε ότι “αυτό επηρεάζει το σύνολο του εμπορίου και της εστίασης. Σήμερα δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς θα κρατήσει αυτό, λέμε 15 ημέρες. Μένει να το δούμε από την ζωή. Και σίγουρα η κυβέρνηση, όπως έκανε πάντα, όταν θα έχει την εικόνα της ζημίας σε κάθε πλάνο θα μπορεί να μπει και στην κουβέντα για τα μέτρα”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι “δεν είναι ίδια η ζημία στην εστίαση με τα νυχτερινά κέντρα, είναι διαφορετική”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.