Quantcast
Γεωργιάδης: Δεν αποκλείεται το click away για ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Δεν αποκλείεται το click away για ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δεν υπάρχει προς παρόν συζήτηση για εφαρμογή του μέτρου του click away στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους πολίτες τον χειμώνα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, “σήμερα που μιλάμε, δεν υπάρχει συζήτηση τέτοια, περί ενδεχόμενου εφαρμογής του click away στους ανεμβολίαστους τον χειμώνα” και πρόσθεσε:
“κανείς δεν μπορεί να προφητεύσει από τώρα εάν δεν θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε καταστήματα λιανεμπορίου. Αυτό θα ήταν λάθος. Και επεσήμανε ότι εάν θα πρέπει να ληφθούν κάποιου είδους μέτρα, αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού. Εάν ο ιός είναι ανεξέλεγκτος και οι ΜΕΘ ανεβαίνουν, σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα. Ένα μέτρο που θα μπορούσε να πάρει θα ήταν και αυτό. Σήμερα όμως που μιλάμε, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα ως συζήτηση”. Ωστόσο είπε ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει.
Για το ενδεχόμενο να μειωθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ αν εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι “είναι απολύτως γνωστό από τους γιατρούς ότι ο ιός αυτός στους εσωτερικούς χώρους διαδίδεται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Άρα υπάρχει ένας αλγόριθμος από κάτω που βάζει τον παράγοντα κινδύνου εάν βάλεις περισσότερους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους. Γι’ αυτό και στα εστιατόρια απαγορεύεται οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν σε εσωτερικό χώρο. Ακριβώς όχι για να ταλαιπωρήσουμε αλλά γιατί ο αλγόριθμος που βγάζουν οι επιστήμονες λέει ότι αυξάνουμε ένα ποσοστό Χ την πιθανότητα να κολλήσουν τον ιό .Τώρα εάν θα φτάσει να εφαρμόζεται κάτι τέτοιο στο λιανεμπόριο, ειλικρινά σήμερα δεν το ξέρω. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Αυτή είναι η σωστή απάντηση. Πάντως σε κάθε περίπτωση πριν λάβω αποφάσεις σίγουρα θα μιλήσω με την αγορά”.
Επανάλαβε ότι “το λιανικό εμπόριο έχει τηρήσει τα μέτρα. Γι’ αυτό άλλωστε απαγορεύουμε την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους στα εστιατόρια αλλά δεν την απαγορεύουμε στο λιανικό εμπόριο. Kαι αυτό επειδή στο λιανικό εμπόριο τα μέτρα τηρούνται, καθώς οι πελάτες πρέπει να φορούν τη μάσκα ενώ στα εστιατόρια οι πελάτες πρέπει να βγάλουν τη μάσκα όταν τρώνε”.
Για τον εμβολιασμό στο λιανεμπόριο
Επίσης ρωτήθηκε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εμπόρους και εάν θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού . Στην κουβέντα περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν έχω ακούσει τίποτα γενικά για το λιανικό εμπόριο, ούτε για τον εργαζόμενο ούτε για τον ιδιοκτήτηείπε και πρόσθεσε:
“Ως προς την ενδεχόμενη υποχρεωτικότητα εμβολιασμού έχω ακούσει για άλλες κατηγορίες όχι όμως για το λιανικό εμπόριο” .Και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ούτε για τον εργαζόμενο στο λιανικό εμπόριο ούτε για τον έμπορο”.
Για τον εμβολιασμό στην εστίαση
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα του εμβολιασμού στην εστίαση.”

Η εστίαση είναι άλλο πράγμα. Σήμερα που μιλάμε…. ξεχάστε την πανδημία, ξεχάστε τον COVID ξεχάστε τα όλα .Για να πάει κάποιος να δουλέψει σε ένα εστιατόριο και για να είναι η πρόσληψη του νόμιμη πρέπει να έχει κάνει μια σειρά εμβολίων. Εάν δε τα έχει κάνει o εργαζόμενος και κολλήσει μηνιγγίτιδα τους πελάτες, έχει πρόβλημα και ο εστιάτορας που τον προσέλαβε και αυτός. Αυτό ισχύει σήμερα , πριν την πανδημία .Το πας να προσθέσεις στα υποχρεωτικά εμβόλια που ήδη ισχύουν άλλο ένα, δεν είναι και του θανατά ρε παιδιά “.
Για τη Μύκονο
Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της Μυκόνου, με αφορμή τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν στο νησί. Ο τουρισμός της Μυκόνου είναι πάνω από τα επίπεδα του 2019 , είναι στο 110% του 2019 και μάλιστα με υψηλότερες τιμές, τόνισε εξηγώντας ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο νησί είχαν ” επίδραση μόνον σε ορισμένες κρατήσεις σε βίλες, όχι σε κρατήσεις ξενοδοχείων ούτε σε κίνηση στους δρόμους .

” Όμως αυτή η επίδραση δεν είναι αρνητική , διότι έπρεπε να μαζευτούν τα πάρτι στις βίλες εάν θέλαμε να φρενάρουμε τον ιό .Άρα ο στόχος επετεύχθη ως προς το φρένο για τον ιό”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι ” η κακή εικόνα της Μυκόνου δεν έθεσε σε κίνδυνο τον τουρισμό της Μυκόνου, έθετε σε κίνδυνο τον τουρισμό της Ελλάδας “.
Όσον αφορά στο εάν θα εφαρμοστούν μέτρα Μυκόνου και σε άλλα νησιά είπε τα εξής” ” Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο, εάν υπάρχει ανεξέλεγκτη διάδοση της πανδημίας από μαζική παραβίαση των μέτρων. Μαζική παραβίαση των μέτρων η οποία θέτει σε κίνδυνο το σύνολο της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή “, είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.