Quantcast
Γεωργιάδης: Έρχεται ΕΣΠΑ στην εστίαση - Τι θα γίνει με τις λαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Έρχεται ΕΣΠΑ στην εστίαση – Τι θα γίνει με τις λαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Υπό διαβούλευση βρίσκεται το νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο στις λαϊκές αγορές, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως επεσήμανε για το ηλεκτρονικό εμπόριο στις λαϊκές αγορές, το σχετικό νομοσχέδιο είναι από διαβούλευση και πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι των λαϊκών αγορών έχουν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό τους. «Εμείς όμως είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη δημιουργία των λαϊκών αγορών του 21ου αιώνα», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ως Υπουργός έχω αποδείξει ότι έχω στηρίξει πολύ τις λαϊκές αγορές όλο αυτό τον χρόνο. Ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τις λαϊκές αγορές είμαι εγώ. Και θέλω να με εμπιστευτούν σε ένα νόμο που θα τους δώσει αξιοπρέπεια και εργασία για άλλον έναν αιώνα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το ΕΣΠΑ στην εστίαση
Ο υπουργός προανήγγειλε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ειδικά για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της εστίασης. «Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει και δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα πάρα πολύ για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικά εστιασμένου στην εστίαση με σκοπό να τους διευκολύνουμε κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους όταν η πανδημία το επιτρέψει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι στη διαδικασία της έγκρισης, μπορώ να σας πω ότι ναι, θα πάρουν χρήματα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη λύση «ώστε οι άνθρωποι αυτοί -συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία που έχουν- θα πρέπει να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους».
«Η εστίαση έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα γιατί έμεινε κλειστή πρακτικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα. Εκτός του delivery όλα τα άλλα είναι κλειστά. Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Αποτελεί, λοιπόν, για την Κυβέρνηση πολύ μεγάλο στοίχημα οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά», σημείωσε.





















share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.