Quantcast
Γεωργιάδης για πλειστηριασμούς: Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης για πλειστηριασμούς: Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς βρίσκεται η κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών. «Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς», είπε μιλώντας σε εκπομπή στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που εκπνέει ?στις 30 Απριλίου?, ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, τονίζοντας πως θα βρεθεί λύση στον κατάλληλο χρόνο.

Συμπλήρωσε πως θεωρεί παντελώς απίθανο «οι τράπεζες ή οι θεσμοί να ονειρεύονται πλειστηριασμούς αυτές τις ώρες», ενώ συμπλήρωσε πως τα δικαστήρια είναι κλειστά αυτό το διάστημα.

Εάν υποτεθεί ότι έχουμε κρίση που πέρνανε τις σημερινές προβλέπεις θα έχουμε παγκόσμια κρίση, ανέφερε υπουργός, τονίζοντας πως οι ελληνικές τράπεζες είναι στο ευρωσύστημα και από χτες ανήκουν απολύτως με την απόφαση της ΕΚΤ στην ίδια ταχύτητα με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Η κρίση, ανέφερε, θα κρατήσει δύο μήνες, όποτε θα αρχίσει η επιδημία να κατέρχεται.

Για το φρένο στις εισπρακτικές ανέφερε πως μόλις το ανακοίνωσε, όλες οι εταιρείες βρέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια τηλεδιάσκεψη με την ΕΕΤ και όλες τις υπηρεσίες διαχείρισης και με τη συμμέτοχη του κ. Σταικουρα.

Βγήκε μια ανακοίνωση, ανέφερε ο υπουργός, όπου καταλήξαμε ότι όσοι είναι δικαιούχοι του 800ρικου θα λαμβάνουν μια αναστολή 3 μηνών, καθώς αν δε δώσει έγκριση ο πελάτης η οφειλή του «κοκκινίζει».

Πρόκειται για τυπική διαδικασία, κατέληξε.


Δείτε το βίντεο του MEGA:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.