Quantcast
Γεωργιάδης: «Η συζήτηση για τις τριετίες θα ανοίξει με την ανεργία κάτω από 10%» - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: «Η συζήτηση για τις τριετίες θα ανοίξει με την ανεργία κάτω από 10%»

δημοσιεύτηκε:

Για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς στα 1.500 ευρώ ρωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα  “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”. «Όσο έρχονται στην Ελλάδα ξένες επενδύσεις και όσο μεγεθύνεται η οικονομία, θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στην αγορά εργασίας για εξεύρεση νέων εργαζομένων. Όσο το έλλειμμα μισθωτής εργασίας μεγαλώνει τόσο θα αυξάνεται η αξία της μισθωτής εργασίας. Δεν χρειάζεται να δώσει κίνητρα η κυβέρνηση, χρειάζεται να φέρει περισσότερες επενδύσεις» απάντησε και μίλησε και για το θέμα των τριετιών.

Για τις τριετίες

«Ο πρώτος στόχος είναι να πέσει ο ετήσιος ρυθμός ανεργίας κάτω από 10%.Όταν αυτό επιτευχθεί, θα μπορέσει να ανοίξει η συζήτηση  για την εφαρμογή των  τριετιών και των εθνικών  συλλογικών συμβάσεων» σημείωσε  ο κ.Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «η μείωση της ανεργίας θα βοηθήσει την οικονομία, τα ασφαλιστικά ταμεία, την κοινωνία, αλλά, πέφτοντας κάτω από το όριο του 10%, θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε για επαναφορά δικαιωμάτων που χάθηκαν μέσα στα μνημόνια. Είναι εθνικός στόχος να πέσουμε  το γρηγορότερο  δυνατό κάτω  από το 10% σε ετήσια βάση. Αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος ».

Ο σχεδιασμός του υπουργείου για την κινητικότητα των εργατών γης

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης ανέλυσε τον σχεδιασμό του υπουργείου για την κινητικότητα των εργατών γης ανά την Ελλάδα, αλλά και για τις μετακλήσεις εργατικού δυναμικού μόνο εκεί που είναι αδύνατον να καλυφθούν οι εργασίες από την εγχώρια προσφορά εργασίας. Ενδεικτικά, ο υπουργός Εργασίας τόνισε : «Θα κάνουμε το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα επιδότησης των εξόδων μετακίνησης και διαμονής ανέργων από τη Δυτική Μακεδονία στην Κρήτη, μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, ώστε να δούμε, αν θα μπορούσαμε με κάποια κίνητρα να αυξήσουμε την απασχόληση σε αυτές τις δουλειές σε συμπατριώτες μας, ώστε ταυτόχρονα να μειώσουμε την ανεργία στην Ελλάδα».

Τέλος ρωτήθηκε για τη διάταξη του επικείμενου νομοσχεδίου που αφορά τους ασφαλισμένους που είναι στη φάση της συνταξιοδότησης, αλλά έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ. Θα αυξηθεί το όριο της οφειλής που έχει κάποιος ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ, για να βγάλει σύνταξη, από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ, με παράλληλα περιουσιακά κριτήρια και άρση τραπεζικού απορρήτου, απάντησε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.