Quantcast
Γεωργιάδης: Με παροδικά χαρακτηριστικά το κύμα ανατιμήσεων - Τι είπε για τις αυξήσεις στην ενέργεια - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Με παροδικά χαρακτηριστικά το κύμα ανατιμήσεων – Τι είπε για τις αυξήσεις στην ενέργεια

δημοσιεύτηκε:

Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για το αναμενόμενο κύμα ανατιμήσεων στα προϊόντα . Όπως είπε, “όλη η Ελλάδα ασχολείται με τις αυξήσεις που θα έρθουν στις τιμές των προϊόντων” και πρόσθεσε ότι “θα γίνει αυτό, από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών…. από τα ναύλα και την ενέργεια μέχρι τις πρώτες ύλες. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που τα αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα τα προηγμένα κράτη της Δύσης προφανώς και επηρεάζει και την Ελλάδα .
“Δεν είμαστε εκτός του υπόλοιπου κόσμου. Φαίνεται και αυτή είναι μια άποψη που κυριαρχεί ότι αυτό θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες, καθώς υπήρχε πολύ μεγάλη ανωμαλία στην εφοδιαστική αλυσίδα” σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και συνέχισε λέγοντας ότι “παρακολουθούμε το φαινόμενο. Ανακοινώσεις θα γίνουν το Σάββατο από τον κ. Πρωθυπουργό για κάποια μέτρα όσον αφορά στους ευάλωτους και όσον αφορά σε κάποια πεδία στα οποία το κράτος μπορεί να δράσει. Αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος περιμένει από εμένα ως υπουργό Ανάπτυξης να ελέγχω το παγκόσμιο επίπεδο τιμών γιατί δεν μπορώ να το κάνω αυτό”.

Για τις αυξήσεις στην ενέργεια
Σε ερώτηση για το εάν υπάρξουν το επόμενο διάστημα μεγάλες αυξήσεις στο θέμα της ενέργειας (όπως στα τιμολόγια του ρεύματος της ΔΕΗ και στη βενζίνη) και εάν η κυβέρνηση θα μειώσει τον ΦΠΑ στα προϊόντα για κάποιο διάστημα, είπε τα εξής: “Αυτό είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, δεν μπορώ εγώ να σας απαντήσω στην τηλεόραση”. Ωστόσο είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα και τόνισε με έμφαση ότι “τα μέτρα που θα λάβουμε θα είναι αυτά που πρέπει όπως κάναμε πάντα μέχρι τώρα”.
Επεσήμανε ότι στα μέτρα που λαμβάνει κάποιος χρειάζεται μια προσοχή και εξήγησε ότι “δεν υπάρχει μέτρο χωρίς συνέπεια”. Έφερε ως παράδειγμα το παγκόσμιο φαινόμενο του πληθωρισμού. ” Ένας από τους λόγους που έχουμε τώρα αυτόν τον παγκόσμιο πληθωρισμό είναι και τα πολλά λεφτά που δόθηκαν την περίοδο καραντίνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι ευχάριστο όταν μοιράζονται χρήματα, όταν όμως αρχίζει το φαινόμενο της ακρίβειας είναι δυσάρεστο .
“Θέλω να πω δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι. Εάν κόψει κανείς μαζικά τους φόρους τού λείπουν τα λεφτά από το κράτος, άρα εύκολες λύσεις εδώ δεν υπάρχουν. Θέλουν όλα μια ρέγουλα “, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι “αυτή τη ρέγουλα πιστεύω, έχουμε αποδείξει ότι την κάνουμε καλά και θα την κάνουμε και σε αυτή τη φάση μην έχετε αμφιβολία”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.