Quantcast
Γεωργιάδης: Παρατείνεται η διάρκεια της ρύθμισης για το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Παρατείνεται η διάρκεια της ρύθμισης για το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται για 6 μήνες η διάρκεια της ρύθμισης για το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης της ετήσιας έκθεση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2021 με θέμα ” Ο αντίκτυπος της πανδημίας στις επιχειρήσεις”.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης βρίσκεται σε ισχύ νόμος, μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που είχαν πριν από την πανδημία και, όπως είπε, η ρύθμιση αυτή θα επεκταθεί για άλλους έξι μήνες ή και για όσο χρειαστεί, όσο υπάρχει η πανδημία. Επιπλέον πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, από τη δική της πλευρά, συνεχίζει τις δικές της έρευνες και παρεμβάσεις.

Για την διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, επισήμαναν και οι δύο υπουργοί ότι αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης να αυξηθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε κεφάλαια.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι πόρτες της κυβέρνησης είναι πάντα ανοικτές για εποικοδομητικό διάλογο και πρόσθεσε πως, χωρίς να θέλει να αμφισβητήσει τα στοιχεία της έρευνας «ωστόσο, το ότι δεν επιβεβαιώθηκαν προηγούμενες προβλέψεις για το κλείσιμο επιχειρήσεων δείχνει ότι κάτι κάνει η κυβέρνηση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.