Quantcast
Γεωργιάδης: Πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόσουν τις τριετίες - Τι είπε για το επίδομα γάμου - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόσουν τις τριετίες – Τι είπε για το επίδομα γάμου

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα είναι υποχρεωτική η εφαρμογή των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024 χωρίς αναδρομική ισχύ στους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Ασφαλώς. Οι τριετίες είναι απολύτως υποχρεωτικές. Είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους» απάντησε και πρόσθεσε πως «ισχύει από 1/1/24 και αμέσως θα δουν κάποιοι άνθρωποι αύξηση στο μισθό τους στον ιδιωτικό τους τομέα και προϊόντος του χρόνου θα αυξάνεται. Τον πρώτο χρόνο το ξεπάγωμα των τριετιών δεν αφορά σε πολλούς, θα είναι 100 χιλιάδες. Προϊόντος του χρόνου  όμως στην τριετία θα φτάσει περίπου τις 600-700 χιλιάδες  και μόλις κλείσει η τριετία θα τους πιάσει όλους».

 Στην συνέχεια ρωτήθηκε πώς θα ελέγχεται εάν αυτό εφαρμόζεται. «Αυτό εφαρμόζεται από την Εργάνη. Η μισθοδοσία του κάθε εργαζόμενου είναι στην Εργάνη ηλεκτρονικά και φαίνεται η προϋπηρεσία του. Άρα όλα θα είναι ηλεκτρονικά.  Αν κάποια επιχείρηση δεν το εφαρμόζει και κάνει καταγγελία ο εργαζόμενος, θα το δούμε στο ηλεκτρονικό σύστημα και αυτομάτως θα πάει η Επιθεώρηση Εργασίας και θα επιβάλει πρόστιμα. Η τριετία μπαίνει στον κατώτατο, αλλά συμπαρασύρει και ό,τι συνδέεται με τον κατώτατο» απάντησε.

Επίσης μίλησε για το θέμα του κατώτατου μισθού. «Ο στόχος της Κυβερνήσεως παραμένει στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα για το 2027. Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα είμαστε πολύ κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό θα γίνει όχι με το ζόρι αλλά με τη συνεχή προσέλκυση επενδύσεων και το έλλειμα στην αγορά εργασίας σύμφωνα με τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης που ισχύει στον καπιταλισμό. Οδηγεί ήδη και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ρυθμό, τα χρόνια που έρχονται, σε αύξηση της αξίας της μισθωτής εργασίας σε μία επιχείρηση» τόνισε.

Τι ισχύει για το επίδομα γάμου

Τέλος ρωτήθηκε εάν το επίδομα γάμου είναι υποχρεωτικό ανεξάρτητα από τον μισθό. «Ασφαλώς. Είναι στα υποχρεωτικά επιδόματα»  απάντησε και διευκρίνισε πως « το επίδομα γάμου δεν προσμετράται στον μισθό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.