Quantcast
Γεωργιάδης: Πρώτη χώρα στην Ε.Ε. η Ελλάδα που πήρε έγκριση για το νέο ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Πρώτη χώρα στην Ε.Ε. η Ελλάδα που πήρε έγκριση για το νέο ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που έλαβε την έγκριση της Eυρωπαικης Επιτροπής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης .
Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter “Πριν από λίγο στη συνάντησή μας με τον @kmitsotakis και την ομάδα του @MinDevGR η αρμόδια Επίτροπος @ElisaFerreiraEC μας ανακοίνωσε επισήμως ότι η Ελλάδα είναι η Πρώτη Χώρα στην Ε.Ε. που έλαβε την έγκριση της Επιτροπής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.Είμαι Υπερήφανος για τα αποτελέσματα μας” .

Tο νέο ΕΣΠΑ
Το νέο ΕΣΠΑ είναι το εργαλείο που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και είναι το πρώτο κείμενο στρατηγικής που εγκρίνεται σε ενωσιακό επίπεδο. Αυτό αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, αλλά και για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παρουσιάζει μεγάλη συμπληρωματικότητα με το Ταμείο Ανάκαμψης που αναλαμβάνει κυρίως την στήριξη δράσεων της κεντρικής κυβέρνησης και των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.