Quantcast
Γεραπετρίτης: Φαιδρότητα η φράση "φρεγάτες ή αναδρομικά" - Τι είπε για τους λογαριασμούς ενέργειας -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεραπετρίτης: Φαιδρότητα η φράση “φρεγάτες ή αναδρομικά” – Τι είπε για τους λογαριασμούς ενέργειας -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν δόσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας άφησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα δοθούν δόσεις στην αποπληρωμή λογαριασμών ενέργειας είπε ότι ” δεν αποκλείεται” να συμβεί αυτό .
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μετάθεση των λογαριασμών για τα καύσιμα θέρμανσης ή να προβλεφθεί εξόφληση τους με δόσεις είπε ότι “είναι κάτι το οποίο μελετάται. Το ζήτημα δηλαδή της αναβαλλόμενης καταβολής ή της τμηματικής καταβολής των οφειλών σε μεταγενέστερο χρόνο είναι κάτι το οποίο μελετάται. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είναι μια εντελώς απλή απόφαση .Φυσικά θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ανακούφιση στα ταμειακά διαθέσιμα των πολτών, των νοικοκυριών “.
“Από την άλλη πλευρά οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψιν ότι θα πρέπει να εξασφαλίζεται και η βιωσιμότητα και ρευστότητα των εταιρειών παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού .Προφανώς είναι πολύ ευκολότερη η χρηματοδότηση μιας μεγάλης εταιρείας σε σχέση με ένα νοικοκυριό. Από την άλλη πλευρά είναι μια στάθμευση, είναι κάτι το οποίο βρίσκεται στα διαθέσιμα εργαλεία “, συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι “υπάρχει ένα ζήτημα βιωσιμότητας των εταιρειών, δεν έχουν ανεξάντλητα ταμειακά διαθέσιμα για να μπορούν να υποστηρίζουν πάντοτε τις αναβαλλόμενες πληρωμές. Είναι κα΄τι που έχει να κάνει με την ισορροπία της αγοράς. Eίναι αυτονόητο ότι θα υπάρχει πλήρης διασφάλιση έτσι ώστε να μην υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ζήτημα” σε ό,τι αφορά το θέμα

Θα δοθεί έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς, αστυνομικούς στο τέλος του έτους;
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα δοθεί στο τέλος του έτους έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε υγειονομικούς και σε αστυνομικούς ξεκαθάρισε ότι ” αυτή η κυβέρνηση δεν είναι πάρα πολύ του μποναμά. Η λογική ότι θα πρέπει να μοιράζουμε διαρκώς επιδόματα δεν προσήκει στη δική μας σκέψη. Εκείνο το οποίο προσχεδιάζει είναι το εξής : Αυτό που θέλουμε είναι να παραχθεί νέος πλούτος, δεν θέλουμε πλούτο με δανειακά. Θέ΄λουμε έναν πλούτο ο οποίος θα παράγεται από την ανάπτυξη, από την επιχειρηματικότητα , από τις νέες θέσεις εργασίας. Αυτός ο νέος πλούτος θέλω να σας διαβεβαιώσω όταν παραχθεί, θα διανεμηθεί με έναν δίκαιο τρόπο σε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται στην πιο ευάλωτη θέση “.
Για το ” φρεγάτες ή αναδρομικά”
Για τη φράση “θέλετε φρεγάτες ή τα αναδρομικά σας;” , που του αποδόθηκε ότι είπε στη συνάντηση Παρασκευής με συνταξιούχους στο Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι “πρόκειται περί απίστευτης φαιδρότητας, δεν θέλω καν το σχολιάσω. Και εκτιμώ ότι η πρόταση η οποία ειπώθηκε θα ανακληθεί, διαφορετικά θα υπάρξουν νόμιμες συνέπειες για το ζήτημα αυτό. Είναι αυτονόητο ό,τι δεν υπάρχει καμία διάζευξη στα ζητήματα αυτά. Το τι κάνει η κυβέρνηση σε σχε΄ση με την εθνική της άμυνα, με τα εξοπλιστικά, με τις ένοπλες δυνάμεις είναι κάτι το οποίο είναι πέρα και πάνω από τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη καταβολή αναδρομικών. Είναι κάτι το οποίο έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα η οποία βρισκόταν σε μια τεράστια επιχειρησιακή ύφεση τα τελευταία χρόνια. Όλοι βλέπουμε τις τεράστιες θετικές συνέπειες που υπάρχουν στην επιχειρησιακή ενίσχυση και στην διπλωματική αναβάθμιση. Ας μην τα μπλέκουμε και ας είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.