Quantcast
Γερμανία: Αρνητικός έγινε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Αρνητικός έγινε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Ο πληθωρισμός της Γερμανίας έγινε αρνητικός τον Σεπτέμβριο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, αυξάνοντας την καθοδική πίεση και για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μειώθηκε 0,2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν μηδενικό πληθωρισμό, με βάση το μέσο όρο 23 απαντήσεων σε έρευνα του Bloomberg. Σε σχέση με τον Αύγουστο, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν 0,3%.

«Αν και η μείωση των τιμών στη Γερμανία ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου, αυτό ήταν το αποτέλεσμα κυρίως της πτώσης των τιμών ενέργειας, η οποία θα έχει μόνο προσωρινό αποτέλεσμα που θα εξαφανισθεί προς το τέλος του έτους», δήλωσε οικονομολόγος της Natixis στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας:

«Ωστόσο, στην ΕΚΤ δεν θα αρέσουν τα στοιχεία αυτά και υπάρχει λόγος να ενταθούν οι συζητήσεις για την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης».
Οι τιμές ενέργειας μειώθηκαν 9,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ ανάλογη είναι η τάση και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης μετά τη μείωση της τιμής του πετρελαίου κατά 24% από τα τέλη Ιουνίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.