Quantcast
Γερμανία: Σύγκρουση στην κυβέρνηση για την πολιτική Ντράγκι - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Σύγκρουση στην κυβέρνηση για την πολιτική Ντράγκι

δημοσιεύτηκε:

Ενδοκυβερνητική σύγκρουση για την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων και του τυπώματος χρήματος από την ΕΚΤ έχει ξεσπάσει στη Γερμανία, με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Άγκελα Μέρκελ να ανεβάζει όλο και περισσότερο την κριτική και το σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να στηρίζει τον Μάριο Ντράγκι.

Ακόμη και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε δημόσια ότι η πολιτική της ΕΚΤ έχει επικίνδυνες παράπλευρες συνέπειες και ζήτησε την αλλαγή της. Τον Ντράγκι, όμως, έσπευσε να στηρίξει ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Κάρστεν Σνάιντερ, «Η μονομερής συζήτηση στη Γερμανία για την ΕΚΤ βλάπτει τη φήμη του θεσμού, που αποδείχθηκε απόλυτα ικανός να αντιμετωπίσει την κρίση», δήλωσε ο Σνάιντερ. «Ο υπουργός Οικονομικών και συνολικά η πολιτική καλούνται να υπερασπισθούν την ανεξαρτησία της νομισματικής πολιτικής», ζήτησε ο Σνάιντερ.

Εκτός από τον Σνάιντερ, τον Ντράγκι στήριξε και ο εκπρόσωπος του SPD για χρηματοπιστωτικά θέματα, Λόταρ Μπίντινγκ. «Αν κανείς υποστηρίζει την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, δεν επιτρέπεται να διατυπώνει την κριτική του τόσο σκληρά, ώστε να φαίνεται ότι θέλει την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Μπίντινγκ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.