Quantcast
Γερμανικά ομόλογα: Στο -0,31% μειώθηκε η απόδοση των 2ετών μετά τις δηλώσεις Ντράγκι - enikonomia.gr
share

Γερμανικά ομόλογα: Στο -0,31% μειώθηκε η απόδοση των 2ετών μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

δημοσιεύτηκε:

Η δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα επανεξετάσει τον Δεκέμβριο τον βαθμό νομισματικής στήριξης της στην οικονομία της Ευρωζώνης ώθησε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων. Ο Ντράγκι δήλωσε επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συζήτησε σήμερα το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του επιτοκίου καταθέσεων, που είναι ήδη σε αρνητικό έδαφος (-0,20%).

Η απόδοση των 2ετών γερμανικών κρατικών τίτλων υποχώρησε 6 μονάδες βάσης στο -0,31% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 1990, που άρχισε το Bloomberg την καταγραφή των σχετικών στοιχείων. Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε 5 μονάδες βάσης στο 0,52%.
Μείωση σημειώθηκε επίσης στην απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων, με το spread τους έναντι των γερμανικών τίτλων να υποχωρεί κάτω από τις 100 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Φαίνεται ως «ο Ντράγκι να πιστεύει ότι χρειάζεται μία αύξηση στο QE ή κάποια άλλα μέτρα χαλάρωσης της πολιτικής της και θα εξετάσει τα στοιχεία και τις προβλέψεις για να τη στηρίξει στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου», δήλωσε αναλυτής στο Δουβλίνο.

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.