Quantcast
Γερμανική Βουλή: Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Γερμανική Βουλή: Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Ρεπορτάζ για την αποψινή συζήτηση στην γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή σχετικά με «το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» δημοσιεύει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, υπό τον τίτλο «Συνεργασία και με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συζήτηση επικράτησε ομοφωνία ως προς το ότι η θέση της χώρας είναι στην ευρωζώνη και ότι οι βουλευτικές εκλογές είναι υπόθεση του ελληνικού λαού.

«Τόσο οι ομιλητές του κόμματος ‘Η Αριστερά’ (Die Linke) όσο και των Πρασίνων άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν διέψευσε άμεσα το δημοσίευμα (ενν. του Spiegel), μάλιστα ο πράσινος βουλευτής Μάνουελ Σάρατσιν την χαρακτήρισε ως ‘ανεύθυνη’.

Από την πλευρά τους, οι ομιλητές των κυβερνητικών κομμάτων και της κυβέρνησης επιδίωξαν να παρουσιάσουν το ρεπορτάζ σχεδόν ως αποκύημα δημοσιογραφικής φαντασίας», αναφέρει ο συντάκτης και προσθέτει ότι «σε όλους τους τόνους και με σχεδόν ταυτόσημες διατυπώσεις οι εκπρόσωποι των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών τόνισαν ότι η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ, ότι η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της στην προσπάθεια να πετύχουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών», ενώ «κυρίως οι Χριστιανοδημοκράτες επέμειναν ότι χάρη στο πρόγραμμα η χώρα σημείωσε προόδους επιτυγχάνοντας πρωτογενές πλεόνασμα, οικονομική άνοδο και αύξηση του αριθμού των εργαζομένων».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.