Quantcast
Γερμανικό μοντέλο 4ώρης εργασίας με αμοιβές 8ώρου: Μπορεί αυτό να εφαρμοστεί στην Ελλάδα; Η απάντηση Σπανάκη - enikonomia.gr
share

Γερμανικό μοντέλο 4ώρης εργασίας με αμοιβές 8ώρου: Μπορεί αυτό να εφαρμοστεί στην Ελλάδα; Η απάντηση Σπανάκη

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να να εφαρμόσει το γερμανικό μοντέλο της εργασίας, σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι δουλεύουν πιλοτικά 4 ημέρες την εβδομάδα και παίρνουν αμοιβές 8ώρου, ρωτήθηκε  σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA. «Δεν μπορεί το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί στο σύνολο της οικονομίας μας», απάντησε ο κ. Σπανάκης, ωστόσο επεσήμανε πως το μοντέλο αυτό εργασίας μπορεί να αποδώσει σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις,  σε συγκεκριμένους κλάδους.

Kαι συνέχισε λέγοντας πως από αυτό το μοντέλο εργασίας «έχουν παρατηρηθεί θετικά αποτελέσματα. Στην ελληνική οικονομία και στη χώρα μας – αυτή τη στιγμή που μιλάμε -υπάρχουν κλάδοι όπου θα μπορούσε να εφαρμοστεί το μοντέλο αυτό αλλά υπάρχουν και κλάδοι στους οποίους που δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί με τίποτα».

«Όλα αυτά τα εργασιακά μοντέλα εμείς τα παρακολουθούμε, τα μελετάμε. Με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και με τον κ. Πάνο Τσακλόγλου είμαστε άνθρωποι που είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση, έχουμε δει σχεδόν όλους τους συλλογικούς φορείς, όλους τους κοινωνικούς εταίρους και πραγματικά θέλουμε να λύνουμε προβλήματα στο υπουργείο Εργασίας » συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε πως δε πως το μέτρο «αυτό  έχει εφαρμοστεί στην Μεγάλη Βρετανία…. σε περίπου 60 και πλέον επιχειρήσεις.  Υπάρχουν κάποιες πιλοτικές εφαρμογές  του μέτρου αυτού», είπε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.