Quantcast
ΓΓΔΕ: Παραβάσεις από 931 επιχειρήσεις «έδειξαν» οι έλεγχοι - enikonomia.gr
share

ΓΓΔΕ: Παραβάσεις από 931 επιχειρήσεις «έδειξαν» οι έλεγχοι

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς και την προηγούμενη εβδομάδα οι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών σε τουριστικές και άλλες περιοχές.

Με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για ελέγχους του Υπουργείου, που ενισχύεται και προσαρμόζεται καθημερινά, στο διάστημα αυτό διεξήχθησαν 5.286 έλεγχοι σε 5.246 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 931. Στους ελέγχους συμμετείχαν 1.775 ελεγκτές.

ΓΓΔΕ: Το διάστημα από 24 Αυγούστου 2015 έως 30 Αυγούστου 2015 διεξήχθησαν 4.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι από συνεργεία των Δ.Ο.Υ και της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), όπου συμμετείχαν συνολικά 1.084 υπάλληλοι.  Ελέχθησαν 3.960 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια και διαπιστώθηκαν στις 533 επιχειρήσεις συνολικά 744 παραβάσεις.

Δ.Ο.Υ: Από τις Δ.Ο.Υ πραγματοποιήθηκαν 3.661 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε 3.621 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 447. Στους ελέγχους αυτούς  συμμετείχαν 938 υπάλληλοι. Από τους ελέγχους αυτούς οι 1.850 πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες, οι 865 τις απογευματινές και οι 946 τις νυχτερινές.

Οι 3.661 έλεγχοι αυτής της εβδομάδας κάλυψαν κατά 58% επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης και κατά 28% εμπορικές επιχειρήσεις ενώ το 93% αφορούσαν την μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων. 

Οι έλεγχοι πραγματοποιηθήκαν καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου και η  μεγαλύτερη παραβατικότητα διαπιστώθηκε και αυτή την εβδομάδα στους ελέγχους που διεξήχθησαν κατά τις βραδινές ώρες.  

Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Από την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. πραγματοποιήθηκαν 339 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν σε 86 επιχειρήσεις συνολικά 291 παραβάσεις. Στους ελέγχους συμμετείχαν 146 υπάλληλοι της μονάδας.

Οι διενεργηθέντες έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όλης της επικράτειας και ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν ανήκαν κατά 52,15 % στον κλάδο της εστίασης, κατά 26,32 % στον εμπορικό κλάδο και οι υπόλοιπες στον κλάδο αναψυχής, στον κλάδο παροχής υπηρεσιών, σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε λοιπούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

 Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Ενδεικτικές τέτοιες περιπτώσεις είναι :

– Κατά τους διενεργηθέντες ελέγχους κατασχέθηκαν – σε τρεις (3) περιπτώσεις – ανεπίσημα στοιχεία, τα οποία υποκρύπτουν σημαντικό αριθμό παραβάσεων μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.