Quantcast
ΓΓΔΕ: Στις 90 ημέρες αυξάνεται ο χρόνος για την εξέταση διαφορών με την εφορία - enikonomia.gr
share

ΓΓΔΕ: Στις 90 ημέρες αυξάνεται ο χρόνος για την εξέταση διαφορών με την εφορία

δημοσιεύτηκε:

Στις 90 ημέρες από 60 που είναι σήμερα αυξάνεται ο χρόνος  εντός του οποίου πρέπει να εξεταστεί μια ενδικοφανής προσφυγή στη Διεύθυνση Εσωτερικής Επανεξέτασης προβλέπει τροπολογία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων .

Η  τροπολογία θεωρήθηκε επιβεβλημένη  δεδομένου ότι η αδυναμία της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών να εξετάσει εντός 60 ημερών πλήθος υποθέσεων οδηγούσε σε «σιωπηρή απόρριψη» τουλάχιστον των μισών προσφυγών.

Αυτό είχε ως συνέπεια  ακόμα και φορολογούμενοι πως αδίκως τους έχουν βεβαιωθεί υπέρογκοι φόροι να μην μπορούν να βρουν άμεσα το δίκιο τους, παρά μόνον όταν η υπόθεσή τους φθάσει στα δικαστήρια και αφού πρώτα έχουν πληρώσει το 50% του φόρου.

Στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καταδεικνύουν πως ο αριθμός των ενδικοφανών προσφυγών που είχαν κατατεθεί από την αρχή του έτους έως τα τέλη Νοεμβρίου 2014 στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από φορολογουμένους που αμφισβητούσαν τους φόρους που τους βεβαίωσε η φορολογική διοίκηση ανέρχονται σε 8.072 προσφυγές.

Από τις 8.072 προαναφερόμενες ενδικοφανείς προσφυγές «ολοκληρώθηκαν» έως το τέλος του Νοεμβρίου οι 7.321, εκ των οποίων ενεκρίθησαν οι 1.134. Οι 2.770 προσφυγές απορρίφθηκαν, ενώ για 3.417προσφυγές «εξέπνευσε» η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία για εξέταση τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.