Quantcast
Γιαννακός: Στις 10.000 οι αναστολές εργασίας υγειονομικών - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γιαννακός: Στις 10.000 οι αναστολές εργασίας υγειονομικών – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι περίπου σε 10.000 θα ανέλθουν οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης εάν συμπεριληφθούν και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας και ΕΚΑΒ εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε για τον αριθμό των αναστολών των παραπάνω ανεμβολίαστων εργαζομένων, αυτός θα είναι είναι λίγο κάτω , λίγο άνω των 10.000 και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο και κρίσιμο μέγεθος για τη δημόσια υγεία. Και συνέχισε λέγοντας ότι xθες την πρώτη μέρα των αναστολών , ” υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στα νοσοκομεία, αναστάλθηκαν χειρουργεία, αναβλήθηκαν εξετάσεις , κλινικές λειτούργησαν με μεγάλη δυσκολία “.
Kαι ανέφερε ότι ” είναι λυπηρό , έπειτα από 19 μήνες , στην πρώτη γραμμή οι συνάδελφοι αυτοί να οδηγούνται στην ανεργία χωρίς ούτε 1 ευρώ μισθό. Aκόμα και ένας ο οποίος καταχράζεται το δημόσιο βγαίνει σε αργία και παίρνει για 2 και 3 χρόνια ακόμη μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση το μισό μισθό. Είναι ένας άδικος ο νόμος που νομίζω ότι στο σκέλος του μισθού πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί”.
Για τον εμβολιασμό των υγειονομικών
Μεταξύ άλλων ο Γιαννάκος είπε ότι θα ζητήσει από την νέα πολιτική ηγεσία να δοθούν μερικές μέρες προθεσμίας για να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί . Όπως είπε , εάν δοθούν ακόμη μερικές ημέρες προθεσμίας … 3.000 και 4.000 συνάδελφοι να εμβολιαστούν θα κερδίσει το σύστημα και αυτό θα ήταν πολύ καλό, και πρόσθεσε ότι ακόμη και σήμερα να εμβολιαστεί κάποιος θα γυρίσει 14 μέρες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, θέλει 1,5μήνα αλλά και το σύστημα τον χάνει.

” Τις τελευταίες τρεις μέρες, υπό το φόβο των αναστολών πήγαν πάρα πολλοί συνάδελφοι και εμβολιάστηκαν”, τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε ότι το νούμερο των μη εμβολιασμένων ήταν πολύ μεγαλύτερο , ωστόσο σημείωσε ” Εμείς δεν συμφωνούμε αλλά αυτό είναι μια πραγματικότητα “

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.