Quantcast
Γιώργος Πιτσιλής: Διευκρινίσεις για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών - enikonomia.gr
share

Γιώργος Πιτσιλής: Διευκρινίσεις για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις σχετικά με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών έδωσε ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ που συμμετείχε στην τακτική ενημέρωση της Δευτέρας.

Όπως τόνισε ο κ. Πιτσιλής, “κατ’ εφαρμογή του νόμου η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος ηλικίας τους και που παρά τη σχετική υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τη 16η ημέρα κάθε μήνα.

Η βεβαίωση των προστίμων γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά την παραλαβή του σχετικού καταλόγου υπόχρεων εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΔΚΑ και την περαιτέρω εξαίρεση από τον κατάλογο αυτό των προσώπων που στο μητρώο της ΑΑΔΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση” είπε ο κ. Πιτσιλής και πρόσθεσε:



“Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες της ΑΑΔΕ με ενημέρωση μέσω της ψηφιακής πύλης myaade στο gov.gr, δηλαδή της ανάρτησης της πράξης επιβολής του προστίμου και της εμφάνισης της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών. Για την πρώτη φορά θα γίνει έως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα με χρήση κωδικών Taxinet και μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr να υποβάλουν αιτιολογημένο και τεκμηριωμένο αίτημα ένστασης, που θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία. Στο πλαίσιο αυτό, ειδικά για θέματα που αφορούν σε επικαιροποίηση φορολογικής κατοικίας ή εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάτη οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ με αποστολή αιτήματος στην πλατφόρμα “Τα αιτήματά μου” μέσω από την ψηφιακή πύλη myaade στο gov.gr.

Σ’ αυτήν την περίπτωση και εφόσον αποδεικνύεται ότι δεν είναι υπόχρεοι επιβολής προστίμου θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός προστίμου στον επόμενο μήνα. Η ΑΑΔΕ παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία και πολιτική προστασίας της δημόσιας υγείας” υπογράμμισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ κατά την ενημέρωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.