Quantcast
Γιούνκερ: Οι πρόσθετες δαπάνες ασφάλειας της Γαλλίας να μην υπολογισθούν στο έλλειμμα - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: Οι πρόσθετες δαπάνες ασφάλειας της Γαλλίας να μην υπολογισθούν στο έλλειμμα

δημοσιεύτηκε:

Η απόφαση της Γαλλίας να αυξήσει τις δαπάνες για την ασφάλειά της, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, πρέπει να τύχει ειδικής μεταχείρισης βάσει των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δεσμεύθηκε προχθές ότι δεν θα φεισθεί καμίας δαπάνης για να ενισχυθούν και να εξοπλιστούν οι υπηρεσίες ασφαλείας και επιβολής του νόμου, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, παρά το γεγονός ότι αυτό θα αυξήσει το δημόσιο έλλειμμα πέραν του ορίου που έχει καθοριστεί για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες. Η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες, πρέπει να έχει στη διάθεσή της επιπρόσθετα μέσα. Θεωρώ ότι αυτά τα επιπρόσθετα μέσα δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως κανονικές δαπάνες με βάσει το Σύμφωνο Σταθερότητας», επισήμανε ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.