Quantcast
Γκάμπριελ: Κανείς δεν ξέρει αν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Γκάμπριελ: Κανείς δεν ξέρει αν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

H Eλλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο πρόγραμμα αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι σε θέση να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά από συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

«Κανείς δεν ξέρει αν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Χρειάζονται σοβαρές διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Βαρουφάκη στο Βερολίνο.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι καλό ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

«Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να εκλέξει δημοκρατικά μια νέα κυβέρνηση και φυσικά κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να προσδιορίσει εκ νέου την πολιτική της, ειδικά όταν έχει μια καθαρή εκλογική εντολή. Ένα όμως πρέπει να είναι σαφές: οι συνέπειες, ειδικά οι οικονομικές συνέπειες ενός επαναπροσδιορισμού της ελληνικής πολιτικής, δεν μπορούν να μεταφέρονται σε άλλες χώρες και να πληρώνονται εκεί από τους φορολογούμενους», δήλωσε ο  Γκάμπριελ  και έκανε λόγο για «θέση αρχής» της γερμανικής κυβέρνησης.

Ζήτησε δε την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων από την Αθήνα.
Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι «μια κοινή ευρωπαϊκή πλατφόρμα που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα, πολύ σύντομα, το οποίο θα καταστήσει την ελληνική οικονομία βιώσιμη, σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται».

Όσον αφορά την χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, είπε ότι δεν θέλει να κάνει κάποιο σχόλιο και ότι σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.