Quantcast
Γκίκας Χαρδούβελης: Τα δημόσια έσοδα για πρώτη φορά καλύπτουν τις δαπάνες - enikonomia.gr
share

Γκίκας Χαρδούβελης: Τα δημόσια έσοδα για πρώτη φορά καλύπτουν τις δαπάνες

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης σχετικά με την πορεία της χώρας αλλά και τα έσοδα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2015.

Ειδικότερα ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε μεταξύ άλλων πως για πρώτη φορά το 2015 τα έσοδα της Ελλάδας αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η χώρα θα σταματήσει να δανείζεται καθώς πρέπει να τακτοποιούνται οι υποχρεώσεις παλαιότερων δανείων.

Ο υπουργός Οικονομικών επίσης τόνισε με έμφαση πως η αύξηση των Δημοσίων εσόδων δεν επιτρέπει καμία νέα φορολογική επιβάρυνση για τους πολίτες ενώ επισήμανε πως ο προϋπολογισμός του 2015 αποτελεί μια εικόνα της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.
Επίσης ο Γκίκας Χαρδούβελης υπενθύμισε πως βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση μιας μεγάλη προσπάθειας που κατέβαλαν οι Ελληνες πολίτες οι οποίοι νιώθουν ακόμη την κρίση στο «πετσί» τους. Αλλά οι πολίτες, συνέχισε, δεν θέλουν ακάλυπτες επιταγές και υποσχέσεις, θέλουν ειλικρίνεια.

Οσον αφορά στις διαβουλεύσεις με τους εταίρους και δανειστές ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως είναι περισσότερο πολύπλοκες από το παραλθόν και είναι σίγουρος πως η Ελλάδα το 2015 θα μπει σε μια νέα σχέση με τους δανειστές αλλά και τους εταίρους μας.
Αλλωστε μετά τη θέση και την αντίθεση έπεται η σύνθεση ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Χαρδούβελης…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.