Quantcast
Golden Visa: Δεύτερη καλύτερη σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα - Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία - enikonomia.gr
share

Golden Visa: Δεύτερη καλύτερη σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα – Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια λίστα με τις καλύτερες Golden Visa, όπως αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία συμβούλων, Henley & Partners.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε παράγοντες όπως στον χρόνο μέχρι την υπηκοότητα, στους φόρους, στο κόστος αλλά και στην φήμη και  αυτά έδειξαν μεταξύ άλλων πως:

Στην ίδια θέση με τη χώρα μας βρίσκεται η Αυστρία ενώ την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Πορτογαλία, καθώς εξακολουθεί να προσφέρει την καλύτερη Golden Visa στον κόσμο. Δηλαδή, η Πορτογαλία παρέχει προσιτή και υψηλή ποιότητα ζωής, εύκολη πρόσβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και μια σαφή διαδρομή προς την ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

-Αξιοσημείωτο είναι δε πως οι χώρες της Ευρώπης βρίσκονται γενικά υψηλά στην λίστα, αναφορικά με το θέμα της Golden Visa, διότι πολλές προσφέρουν σχετικά εύκολες διαδικασίες  για την απόκτηση υπηκοότητας, επιτρέπουν στους επενδυτές να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να ιδρύουν μια επιχείρηση ή να διαμένουν στην ήπειρο με χαμηλό κόστος.

Τα προγράμματα για την Χρυσή Βίζα

 Μάλιστα ειπώθηκε πως οι τιμές των ακινήτων σε πόλεις όπως στην Λισαβόνα και στην Αθήνα αυξήθηκαν λόγω των προγραμμάτων για Χρυσή Βίζα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες χώρες να περιορίσουν το 2023 τη διαθεσιμότητά τους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν η Πορτογαλία και η Ελλάδα όπου εξετάζεται να αυξηθεί το όριο σε ότι αφορά την επένδυση, κυρίως σε κορεσμένες περιοχές, Εκτιμάται δε πως  συνολικά 128.000 πολίτες με μεγάλη περιουσία παγκοσμίως θα μετακομίσουν το 2024 σε μια νέα χώρα. Ο αριθμός αυτός θεωρείται ρεκόρ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.