Quantcast
Goldman Sachs: Θετικά... τα αρνητικά επιτόκια, αλλά για πόσο; - enikonomia.gr
share

Goldman Sachs: Θετικά… τα αρνητικά επιτόκια, αλλά για πόσο;

δημοσιεύτηκε:

Σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης στον απόηχο των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι, οι αναλυτές της Goldman Sachs επισημαίνουν πως η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τα αρνητικά επιτόκια έχει αποδειχθεί θετική μέχρι στιγμής, ωστόσο εκφράζονται επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσο αυτό μπορεί να συνεχιστεί και σε ποια επίπεδα.

«Η συνολική εμπειρία με τα αρνητικά επιτόκια στην Ευρωζώνη είναι ενθαρρυντική. Τα αρνητικά επιτόκια βοήθησαν στην ενίσχυση των κινήτρων που παρέχονται στην αγορά», σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας και προσθέτουν:

«Δεν θα μπορούσε να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι η ευεργετική επίδραση των αρνητικών επιτοκίων θα είναι εγγυημένη σε όλα τα επίπεδα των επιτοκίων. Σε ορισμένα επίπεδα, τα αρνητικά επιτόκια έχουν βοηθήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα να αντισταθμίσει τα οφέλη,όμως μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων παραμένει μία πιθανότητα, αλλά δεν είναι μέρος ενός βασικού σεναρίου για την ΕΚΤ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.