ΓΣΕΕ: Καμία αύξηση μισθού για το 64% των εργαζομένων – Αναλυτικά τα στοιχεία έρευνας

εργαζόμενοι

Νέα έρευνα της  ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας αποκαλύπτει ποιοι εργαζόμενοι είδαν αύξηση στον μισθό τους. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα:

Το ωράριο εργασίας

Επίσης τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως:

Η  συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, με ποσοστό 81%, θεωρεί ότι τα εργασιακά δικαιώματα προστατεύονται καλύτερα με τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έναντι του 9% που επιλέγει την ατομική διαπραγμάτευση.

Η κατανάλωση βασικών αγαθών

Μεταξύ άλλων:

«Η ελληνική οικονομία και κοινωνία, μετά την πολυετή λιτότητα, βρίσκεται μπροστά σε ένα “κύμα” ακρίβειας σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες και στασιμότητας των εισοδημάτων, που απειλεί την αγοραστική δύναμη και το βιοτικό επίπεδο πολλών εργαζόμενων νοικοκυριών. Είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί άμεσα ένα μείγμα παρεμβάσεων αύξησης των μισθών και ενίσχυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, έτσι ώστε να προστατευτεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό το βιοτικό επίπεδο μισθωτών και, κυρίως, των χαμηλότερα αμειβόμενων. Η ενίσχυση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέσω του δικαιώματος της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό, είναι επιτακτική», υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.

 

Exit mobile version